Bicikli

Vozili smo: S-Works Venge

Specialized S-Works Venge, bicikl na kojem nerijetko gledamo Petera Sagana na nekim velikim utrkama, testirali smo tijekom "Dealer Eventa" na Rabcu.

Sa samo 7.19 kg, Specialized S-Works Venge je daleko najlakši aero bicikl na testu. Uz bezbrojne pobjede na Grand Tour utrkama, kao i najave Specializeda i vruće teme na društvenim mrežama, naša očekivanja za najnoviji Specialized-ov aero bicikl su bila visoka.
 


Lagan je, uglađen i dolazi u mat-crnoj boji: na prvi pogled, Specialized S-Works Venge izgleda rezervirano i njegovi tanki oblici ga ne idetificiraju odmah kao čistokrvni aero bicikl. Što se tiče dizajna, 2019. Venge je negdje u sredini, između prethodnih verzija Specialized S-Works Venge ViAS-a i Specialized S-Works Tarmac Disk, koje smo ranije imali priliku voziti i testirati za vas. Oblici i promjeri cijevi kod Venge-a su prilično homogeni, a reflektirajuće naljepnice daju biciklu prikladan VAU-efekt.
 


Aerodinamički optimizirane, tanke cijevi karakteriziraju izgled ovog bicikla, koji je u testu ostavljao dojam veoma laganog pedaliranja. Najnovija kreacija tvrtke Morgan Hill obećava da će novi bicikl ponuditi veće aerodinamičke prednosti u odnosu na svog prethodnika, Venge ViAS, ali je ujedno i lakši i svestraniji. A vaga potvrđuje da je Specialized uspio - sa 7.19 kg u veličini 56, S-Works Venge je više od 400 g lakši od konkurencije i samo 500 g teži od 6.69 kg Specialized S-Works Tarmac Disc.

Detalji Specialized S-Works Venge 2019 
 

 


Sa cijenom od 10.999 €, Venge dolazi u kombinaciji sa vrhunskim Shimano grupama, DURA-ACE Di2 R9170 Disk, u kombinaciji sa obostranim S-Works-PowerMetrom, koji je naravno kompatibilan sa standardnim GPS uređajima putem ANT+. Pogonski sklop na biciklu je 52-36 na prednjem dijelu u kombinaciji sa 11-28 kazetom, što sada dolazi gotovo kao standard, i trebao bi ponuditi savršen kompromis između brzine i penjačke učinkovitosti. 64mm duboki Roval CLX 64 disk kotači dolaze s CeramicSpeed ležajevima kako bi se osiguralo lako i glatko kotrljanje.
 


Pogonski sklop: Shimano DURA-Ace DI2
Kotači: Roval CLX 64 Disc
Kočnice: Shimano DURA-ACE 160/140mm
Gume: Specialized Turbo Cotton 320 TPI
Težina: 7,19 kg
Cijena: 10.999 €

Inženjeri iz Kalifornije obavili su sjajan posao glede integracije - svatko može sakriti stvari, ali pristupačnost ili prilagodljivost je ispit na kojem mnogu padaju. No, to nije slučaj kod Venge-a: I kod upravljača i kod lulice kut se može podesiti. Također, svi kablovi i žice su vrlo lako dostupni, što je muzika za uši svakog bike mehaničara. Posebno nam se svidjelo kako je razvodna kutija Di2 integrirana u cijev sjedala. U usporedbi s prethodnim modelom Venge ViAS, koji je bio kritiziran zbog slabe pristupačnosti prilikom servisa, Specialized je ovdje napravio kvantni skok.

Geometrija Specialized S-Works Venge 2019 
 


Geometrija 2019 S-Works Venge ima dosta agresivniju poziciju u usporedbi sa S-Works Tarmac SL6, unatoč tome što se razlikuju u dimenzijama. Kod lulice možete birati između 80mm do 140mm s +/-6°, ili 110mm do 140mm s +/-12 . Zahvaljujući standardiziranoj stezi, lulica bi također trebala biti kompatibilna sa svim komercijalno dostupnim upravljačima. S-Works Aerofly upravljač je dostupan u četiri različite širine u rasponu od 380mm do 440mm.

S prvim okretom pogona možete osjetiti koliko je zapravo Venge lagan jer ima jako pozitivan odgovor i ubrzanje. Krut okvir uparen s niskom težinom je zabavan i stalno vas potiče da ubrzate još malo. Kombinacija učinkovitosti i lakoće daje vam prednost i kada idete uzbrdo, te iako nije bicikl izrađen za brdske vožnje, Specialized Venge se uspinje gotovo jednakom lakoćom kao njegov brat Tarmac, bez obzira dal sjedite ili ste se podigli iz sjedala.

Prilikom vožnje na spustevima i ulascima u krivine Venge nudi osjećaj veoma agilnog bicikla što zahtijeva vještinu i pažnju. Upravljač je vrlo odzivan, gotovo previše, a što se osobito osjeti u dugim krivinama, s vremena na vrijeme morate se ponovno namjestiti. S druge strane, kad su u pitanju ulasci u zavoje, gotovo zasigurno je bez konkurencije.
 

 


Zahvaljujući izvrsnim kočionim svojstvima Shimano DURA ACE R9170 diskova s postavom rotora 160/140mm i izvrsnim prianjanjem koje nude Specialized Turbo Cotton gume koje su ujedno i poznate po svojoj brzini, vi imate potpunu kontrolu nad svakom situacijom, dok vas bicikl nadahnjuje da pomičete svoje granice. Općenito, upravljanje se može usporediti s Porscheom 911 s isključenim ESP-om: prokleto brzo, precizno i okretno - ali morate znati što radite. A ukoliko znate, doživjet ćete vožnju svog života.
 


Iznenadilo nas je koliko dobro S-Works Venge upija i prigušuje vibracije na cesti i ublažava grubost neravnina na cesti. Iznad svega, kokpit inspirira s udobnošću, ali ipak nudi svu krutost koja vam je potrebna za onaj završni sprint. Lijep dodatak za kronometarskih utrka jesu rupice na ravnom dijelu upravljača, odnosno na njegovom vrhu, koje sprječavaju klizanje ruku. Međutim, treba napomenuti da bez trake na upravljaču ne bismo preporučili da ostanete predugo u tom položaju. Položaj sjedala lijepo se podudara s okvirom, premda ga aero oblik sprječava da ima bilo kakvu savitljivost koja s druge strane pogoduje udobnosti. Sve u svemu, možemo zamisliti da uzmemo Venge i odemo sa njim na one dulje vožnje.
 


Zaključak

Sa S-Works Venge, Specialized ima pravi aero-stroj u svojoj ponudi koji je uvijek spreman za utrke. Njegova lakoća, izravno rukovanje i visoka agilnost čine ga izuzetno živahnim i preciznim, što zahtijeva iskusnog vozača. Zahvaljujući svojoj krutosti, također ima izvrsne preformanse na završni sprint, a zahvaljujući raznim opcijama kokpita, Venge se savršeno može uskladiti s bilo kojim vozačem. Ovaj "Aero-racer" iz Kalifornije savršen je bicikl za iskusne vozače i profesionalce s ambicijama na utrkama - a idealan je i za vozača sa Saganovim vještinama vožnje.
 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.