TREBINJE - Novi šampion Balkana u cestovnom biciklizmu je reprezentativac Albanije Sefa Ylber, drugo mjesto pripalo je srpskom biciklisti Marku Daniloviću, a treći je bio Kipranin Matsangos Alexandros.
TREBINJE - Novi šampion Balkana u biciklizmu u vožnji na kronometar je reprezentativac Srbije Ognjen Ilić koji je fantastičnom vožnjom ulicama Trebinja otpuhao konkurenciju.
Odličnom vožnjom u Hercegovini na jučerašnjoj utrci "Hercegovina Classic" koja se bodovala za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u usponu, još jednom naslov prvaka potvrdio je Vedad Karić (Rotacija Spin).
Dvanaesto izdanje tradicionane biciklističke vožnje Giro di Sarajevo, koja za cilj ima skretanje pažnje na poboljšanje biciklističke infrastrukture u Sarajevu, održano je u nedelju 22.9.2019., a vožnja se odvijala na glavnim ulicama glavnog grada BiH.
Jedanaestruka držvna prvakinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović osvojila je peto mjesto na UCI C1 utrci u Mađarskoj te upisala novih 20 UCI bodova.
Početak septembra ove godine u Sarajevu je protekao bez autentičnog i tradicionalnog okupljanja biciklista. Ali, na svu sreću, glavni grad BiH nije ostao bez novog izdanja već poznate vožnje pod nazivom Giro di Sarajevo – ona je samo dobila novi datum održavanja.
Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović pobijedila je na UCI C2 utrci održanoj u Hrvatskoj.
Grad Mostar ugostit će cestovnu utrku "Hercegovina Classic", odnosno Državno prvenstvo u cestovnom usponu koje će se održati u subotu 28. rujna.
Projekat biciklijade trasom kojom se nekada davno kretao uskotračni vlak "Ćiro", a koji služi kao izvrsna turistička promocija južnog dijela Bosne i Hercegovine, sada dobiva i humanitarni karakter.
Stranica 1 od 21

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.