U nedjelju 21.10. će se na lokalitetu Park Betanija u organizaciji Općine Centar održati biciklistička utrka za djecu. Utrka je namijenjena za djecu od 8 do 14 godina a važno je napomenuti da će za djecu mlađu od 8 godina biti pripremljen poligon spretnosti na kojem će oni moći usavršiti…
Listajući po UCI stranicama, točnije po UCI kalendaru MTB događanja naišli smo na jednu jako zanimljivu informaciju.
Od 22. do 30. rujna 2018. godine, UCI Road Svjetsko prvenstvo održat će se u Innsbruck-Tirolu (Austrija) domaćin je UCI cestovnog Svjetskog prvenstva koje će se održati od 22. do 30.9.2018 godine.  Na osam dana, najbolji biciklisti na cestama svijeta natjecat će se u sljedećim disciplinama: Individualni kronometar (ITT), Timski…
Na biciklijadi "Dva su točka dovoljna" održanoj proteklog vikenda u Banjaluci povodom Svjetskog dana bez automobila učestvovalo je preko 350 biciklista. Organizatori 17. biciklijade su bili EU Info Centar, u partnerstvu s Centrom za životnu sredinu, a ovom manifestacijom završena je Evropska sedmica mobilnosti.
Općina Novi Grad Sarajevo objavila je natječaj za odabir izvođača radova za izgradnju biciklističke staze kroz naselje Dobrinja.
Gastro-biciklistička staza "Đir sira", prva i jedinstvena staza u Bosni i Hercegovini namijenjena za sve koji su spremni iskusiti nešto drugačije - gastro biciklizam, održat će se 6. listopada na Kupresu.
Vedad Karić (BK Jedinstvo) obrani je naslov Državnog prvaka današnjom pobjedom na utrci Brdskog Prvenstva u Mostaru.
U okviru „Evropske sedmice mobilnosti", prvi put u Banjoj Luci obilježena je biciklistička staza u okviru kolovozne trake.
Proteklog vikenda održana je Sedma Tuzlanska biciklijada, koja je na ulicama Tuzle okupila blizu 4.000 ljubitelja biciklizma.
Stranica 1 od 12

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.