Hrvatska

Potraga za izgubljenom ovcom se nastavlja

Prvog vikenda rujna se u blizini Grožnjana po deveti puta pokušava pronaći izgubljena ovca, koju već dugi niz godina traže biciklisti iz raznih zemalja.

Već nekoliko godina potraga se produžila na cijeli vikend održavajući dvije cross-country utrke raznih disciplina. Ove godine "Ovca week-end" ujedinio je dvije utrke koje se boduju za međunarodni UCI kalendar, Kup Hrvatske i Kup Slovenije, te za Prvenstvo Istarske Županije u kategoriji Maraton.
 

 


Tako će se u subotu održati XCO utrka koja se boduje kao C1 klasa, dok će se u nedjelju održati XCM utrka koja je rekreativnog tipa i stoga otvorena svim biciklistima bez posebnih ograničenja. Najveća razlika između obiju utrka je u dužini trase i vremenskom trajanju utrke. Sudionici dolaze iz svih krajeva Europe, ali najveći broj osim hrvata broje slovenci i talijani kojima je to kvalitetna utrka blizu kućnog praga. Tijekom dana na stazi se tako izmjenjuju raznobojni dresovi, razni jezici, razne kategorije godišta svi povezani ljubavlju prema brdskom biciklizmu.
 


Staza se nalazi nadomak Grožnjana i stare uskotračne pruge "Parenzane" u borovoj šumi i otvorenim livadama bez doticaja asfalta, koja kratkim usponima i spustovima te dinamičnim promjenama ritma vijuga skoro četiri kilometra uskim singletrailovima ili širim puteljcima. Ove godine je staza dorađena i zbijena kako bi i publici pružila što bolji pregled utrke i praćenje svojih favorita na stazi. Staza ima nekoliko zanimljivih lokacija s kojih se može pratiti utrka i majstorije vozača.
 


Stoga svi koji volite biciklizam i želite provesti jedan lijepi vikend, nema vam druge nego se dovesti do Grožnjana i "Ovca Week-endu".
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.