Hrvatska

Bregdown otvoreni dani 2018.

U nedjelju 16. rujna 2018. godine održan je prvi BREGDOWN open day u organizaciji biciklističkog kluba SIC iz Svetog Ivana Zeline.

Skupina entuzijasta je još prije desetak godina počela vlastitim trudom i resursima graditi i krčiti enduro trail biciklističku stazu duljine gotovo 5 kilometara kroz predivnu šumu Zelinske gore. Nakon puno truda, odlučili su svoj uradak prezentirati većem broju zaljubljenika u ovu vrstu biciklističkog sporta.
 


Trud nije bio uzaludan. Staza blagog nagiba u prosjeku, ali sa nekoliko ozbiljnih skakaonica i mostova podizala je adrenalin svim posjetiteljima. Na prvim otvorenim danima organizator je osigurao besplatan i redovit prijevoz do vrha Zelinske gore gdje počinje spust enduro/trail stazom. To je bilo dovoljno da se okupi više od 110 sudionika koji su od 8 ujutro do 16 uživali u vrhunski pripremljenoj stazi koja ih je sve oduševila. Slobodne vožnje su protekle bez ozljeda, a dobrom raspoloženju je pripomogao sunčan dan.
 


Osim same utrke, sportaši su počašćeni ručkom u maloj expo zoni na prostoru ŠRC Bazeni u Zelini odakle su kretale vožnje. Uopće ne sumnjamo da će Zelinski bregi osim po dobrom vinu, uskoro postati poznati i po vrhunskim biciklističkim stazama – kako cestovnim, tako i onim adrenalinskim kroz Kladeščicu i Zelinsku goru.
 


Enduro/trail staza BREGDOWN je uvijek dostupna posjetiteljima, a kako do nje potražite na Google kartama ili Facebook stranicama. Svi zainteresirani se slobodno jave u Klub SIC. Doza adrenalina spremna je za Vas!
 


Izvor: BK SIC
Photo: Gradečki media j.d.o.o. – Kristijan Gradečki

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.