Hrvatska

Martin Ranteš vozi na Svjetskom Prvenstvu u Chengdu

Martin Ranteš dečko koji se pojavio odjednom, te ostavio sve bez teksta i ugodno nas iznenadio. Ime Republike Hrvatske se čulo na razglasu u dalekoj Kini, a bio je to trenutak kad je Martin proglašen pobjednikom kupa.

I sada zlatni dečko ponovo vozi, a naše oči su uprte u male ekrane. Drugo izdanje UCI Urban Cycling Svjetskog prvenstva započinje u Chengdu, Kina, ovog tjedna i održava se od 7. do 11. studenog. Martina ponovo gledamo putam malih ekrana, sa sutrašnjim kvalifikacijama, i finalnom utrkom koja nas očekuje u nedelju.
 


Više od 200 sportaša iz 37 zemalja natjecat će se za dres u duginim bojama u BMX Freestyle Park, Mountain Bike Eliminator i Trials disciplinama. Ovo je drugi put da se Svjetsko prvenstvo za ove tri spektakularne mlade discipline okuplja pod krovom Urbanog Biciklzma. Ovo je također druga godina da se ovaj događaj održava u gradu Chengdu, gdje će kineski sportaši biti posebno dočekani od strane lokalnih gledatelja.

BMX Freestyle Park 


Kandidati za medalju su svakako Martin Ranteš (Hrvatska), koji se nedavno okrunio kao pobjednik UCI Svjetskog kupa, zatim Alex Coleborn (Velika Britanija) i Colton Walker (Amerika) koji su prošle godine uzeli srebro i broncu, dok UCI Svjetski prvak Logan Martin (Australija) neće nastupiti i braniti svoj dres duginih boja zbog ozljede koju je zaradio na treningu u Melbournu.

Ostali kandidati za medalje su Daniel Dhers iz Venecuele i dvojac koji je lani dominirao na finalima Svjetskog kupa Jake Wallwork (Australija) i Dennis Enarson (Amerika).

Bazen talenata je dubok, tako da ima puno vozača koji bi mogli uzeti iznenađujuću pobjedu.

 

Na programu u Chengdu najprije ćemo gledati timska natjecanja na kojim smo prošle godine gledali Francusku kao pobjednika nad Njemačkom i Švicarskom.

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.