Slovenija

Ciklokros: Očekuje se rekordan nastup u Novoj Gorici

Posljednja utrka u ciklusu za kup Slovenije održati će se u nedjelju 23. prosinca/decembra u Novoj Gorici. Prijave su moguće do četvrtka, 20.12. sve do 18:00 sati. naknadne prijave nisu moguće.

Trenutačno je prijavljeno 235 biciklista kroz dva aplikacijska sustava.

Prijava i spisak registriranih natjecatelja 

Spisak prijavljenih za Talijanski kup 

Sudjelovanje će bez sumnje biti najbrojnije do sada, jer je utrka također dio talijanskog kupa "Triveneto". Organizator KK Pantala ozbiljno se prihvatio organizacijskog posla i najavljuju spektakl. U kratkom video isječku možete vidjeti stazu utrke.

 

Donosimo neka osnovna pravila utrke.

- Startninu plaćaju samo kategorije Amateri, Masteri/Veterani i Žene.

- Dječaci i djevojčice, Juniori, te kategorije Masters i Žene također se mogu natjecati na MTB biciklima. Za sve ostale kategorije obavezan je ciklokros bicikl.

- Također je potrebno napomenuti da je na utrci dopuštena maksimalna širina upravljača od 60 cm.

- Organizator neće osigurati vezice za startne brojeve, tako da ih treba ponijeti sa sobom.

- Na poslednjoj trci Slovenačkog kupa bodovi će biti dodijeljeni prvih deset Slovenci, Slovenkam. Ovom pravinom i izuzecima, Biciklistička federacija Slovenije dopunila je regulativu za ciklokros.

- Na posljednjoj utrci Slovenskog kupa, bodovi će bit dodijeljeni za prvih deset Slovenaca i Slovenki. Uz ovo izmjenjeno pravilo, Biciklistička federacija Slovenije dopunila je pravila ciklokros discipline.

Iznimke:

  • Nacionalno prvenstvo, u kojem se stranci pojavljuju izvan konkurencije, a  za bodovanje se uzimaju u obzir samo Slovenci/Slovenke, tako da se za PSLO priznaju puni bodovi Nacionalnog prvenstva.
  • Utrke, koje se uz Kup Slovenije, računaju i za Kup druge zemlje ili regije. U ovom slučaju, napravljena je posebna klasifikacija Slovenaca/Slovenki, a prvih deset dobit će pune bodove PSLO.
     


Nakon utrke, dodjeljuju se najbolji u Kupu Slovenije.

Izvor: Prijavim.se 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.