Slovenija

Sportaš godine: Roglič iza Dončiča, dok je Pogačar istaknuta sportska osoba

Bila je ovo nevjerojatna godina za slovenske bicikliste, što je također dokaz dodjela nagrada za sportaše godine, a među pobjednicima se Roglič i Pogačar.

Svake godine, u organizaciji Društva sportskih novinara Slovenije, bira se sportaš godine, a ove je godine manifestacija je održana u Cankarjevom dom. Novinari koji su sudjelovali u DŠNS-u glasovali su za najbolje sportaše u Sloveniji. A ti novinari su dali puno glasova dvojici biciklista i to Primož Roglič i Tadej Pogačar. Prvi je član "Lotto NL Jumbo" tima, dok je drugi član "Ljubljana Gusto Xaurum" tima do kraja godine, a zatim će voziti za tim "UAE Emirates". Roglič je ponovno bio u izboru za najbolje sportaše u Sloveniji. Prošle godine Goran Dragić dobio je više glasova, a ove godine košarkaš Luka Dončić. Roglič je bio drugi na ovom glasovanju, ispred biatlonca Fakoma.
 


Za Rogliča, ovo najbolja sezona do sada. Osvojio je etapu na Tirreno-Adriatico utrci, a u travnju je osvojio utrku po Baskiji i utrku po Romandiji. Nastavio je pobjedonosni niz s pobjedom na utrci u Sloveniji, a zatim je imao odličan nastup na utrci diljem Francuske. Tamo je osvojio pobjedu na kraljevskoj etapi u Pirinejima. Završio je utrku na četvrtom mjestu. U rujnu, je završila na trećem mjestu utrku u Velikoj Britaniji, a na Svjetskom prvenstvu nije uspio da pokaže svoj kvalitet zbog pada. Novinari su Tadeja Pogačara proglasili najistaknutijom sportskom osobom godine. Ove godine vozio je tek drugu godinu među mlađim članovima, ali je osvojio prestižnu utrku Tour de l'Avenir. Bio je četvrti na utrci u Sloveniji, gdje je i drugi put zaredom osvojio bijelu majicu najboljeg mladog bicikliste. Također je osvojio utrku u Miru i završio cestovnu utrku na Svjetskom prvenstvu među prvih deset.

Izvor: bicikel.com

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.