Dušan Rajović pobjednik je 4. etape trke oko Hrvatske. Etapa je startovala u Starom gradu i nakon 155km završila se u Gorskom Kotaru.
Na 35 dnevnoj turneji "CCN Metalac" iz Kraljeva posljednjom etapom u gradu Nanchangu završio je 6. mjestom ekipno, kao i 6. pojedinačno (Dušan Kalaba) i  Roskar 20. u konkurenciji od 22 ekipe i 120 vozača iz 24 zemlje i 5 kontinenata.
Na 11-dnevnoj trci "Oko Poyang Jezera" na 9. etapi u mjestu Jingan (Yichun) Marko Danilović je zauzeo 3. mjesto i tako poslije Dušana Kalabe koji je u 7. etapi takođe zauzeo 3. mjesto ponovio veliki rezultat i donio na prednosti da u 9. etapi ekipa Metalca pobjedi u ekipnom poretku.
Pored SP u Košarci u Kini se održavaju mnoge važne sportske manifestacije i u Biciklizmu. Upravo je završena UCI trka "Tour of Xingtai", koja se održavala od 02.-05.09.2019, a na kojoj je Metalac iz Kraljeva uspješno završio na 7. mjestu ekipno, te na 19. pojedinačno.
Biciklisti Kraljevačkog Metalca počeli su turneju u Kini na trci "Tour de Balinzuoqi" koja se vozi u blizini Mongolije. Đorđe Đurić svojom vožnjom je zauzeo odlično 4. mjesto i Šon Burger 6. mjesto u konkurenciji 160 biciklista iz 20 zemalja i 4 kontinenta.
Ovog vikenda na Europskom Prvenstvu u Holandiji Alkmaar nastupila su tri takmicara Metalca i to u drumskoj disciplini.
Enrico Salvador ukupni je pobjednik 59. izdanja trke Kroz Srbiju koja je jučer završena posljednjom etapom voženom od Mionice do Požarevca.
Italijan BOBBO Riccardo iz tima Mito Cycling pobjednik je kružne poluetape koja je vožena u Mionici, dugoj 95 kilometara.
Pobjednik druge etape trke kroz Srbiju je član mađarskog tima Pannon Cycling Team Janos Pelikan, koji je etapu od Jahorine do Priboja prevezao za 3:11.19 sati, dok je žuta majica i poslije drugog dana na grudima Enrico Salvador (Italija).
Stranica 1 od 9

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.