Ovog vikenda na Europskom Prvenstvu u Holandiji Alkmaar nastupila su tri takmicara Metalca i to u drumskoj disciplini.
Enrico Salvador ukupni je pobjednik 59. izdanja trke Kroz Srbiju koja je jučer završena posljednjom etapom voženom od Mionice do Požarevca.
Italijan BOBBO Riccardo iz tima Mito Cycling pobjednik je kružne poluetape koja je vožena u Mionici, dugoj 95 kilometara.
Pobjednik druge etape trke kroz Srbiju je član mađarskog tima Pannon Cycling Team Janos Pelikan, koji je etapu od Jahorine do Priboja prevezao za 3:11.19 sati, dok je žuta majica i poslije drugog dana na grudima Enrico Salvador (Italija).
Pobjednik prve etape 59. trke Kroz Srbiju koja je vožena ulicama Istočnog Sarajeva je Italijan Enrico Salvador. On je u uzbudljivom finišu uspio da odsprinta grupu vozača te obukao žutu majicu.
Nakon jučerašnje ceremonije otvatranja trke i prezentacije timova koje se održalo na trgu Stefana Nemanje, danas će sa kružnom trkom u Istočnom Sarajevu službeno startati 59. izdanje trke Kroz Srbiju.
Pitajte me za događaj iz 2018. koji mi je ostao urezan u sjećanje i reći ću vam "Tri Strane Kopa", i dok pišem redove ovog članka i razmišljam o ovogodišnjem nastupu, već se smješkam.
Zaljubljenici u planinsko trčanje (Trail) i brdski biciklizam (MTB) okupiti će se i ovog jula na tradicionalnim manifestacijama na terenima Nacionalnog parka "Kopaonik“ u periodu od 26. do 28. jula. Glavni događaji su brdska trka "Trail Race Kopaonik“ i MTB trka "Tri strane Kopaonika“.
Ovogodišnja, 59. međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju voziti će se od 28. jula do 2. avgusta, a kako najavljuju organizatori start trke je u Republici Srpskoj.
Stranica 1 od 8

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.