Srbija

Marko Živanović predavač na kursu za drumske biciklističke sudije

Marko Živanović, međunarodni biciklistički sudija iz Beograda, prethodna tri dana bio je predavač na kursu za drumske biciklističke sudije iz Makedonije.

Kurs je održan od 14. do 16. decembra u Ohridu, a bio je namjenjen ljubiteljima biciklizma koji su odlučili da se u narednom periodu oprobaju u ulozi biciklističkog sudije. Pored budućih biciklističkih sudija, kursu je prisustvovala i nekolicina aktivnih biciklističkih sudija iz Makedonije, prije svega u cilju podrške budućim kolegama, ali i radi razumjevanja novina i unapređenju svog znanja. Osam kandidata je položilo ispit i ostvarilo preduslov da u narednom periodu sudi biciklističke trke, a sam kurs je od strane svih učesnika ocjenjen najvišim ocjenama i uz konstataciju da je kvalitet kursa bio iznad očekivanja.
 


"Bilo mi je veliko zadovoljstvo da prihvatim poziv Biciklističke federacije Makedonije i da svoje znanje i iskustvo podjelim sa svojim kolegama iz Makedonije", bile su Markove prve su riječi.

"Kurs je protekao u veoma prijatnoj atmosferi i bila je izražena želja svih polaznika kursa da steknu nova znanja, a tokom samog kursa su mi značajno pomogli i Sasho Vančevski, Goran Mishkov i Milan Djukić, sudije iz Makedonije sa dugogodišnjim iskustvom. Iskoristio bih ovu priliku da se posebno zahvalim Sashi Vančevskom, koji je ujedno i generalni sekretar Biciklističke federacije Makedonije, a na čiji sam poziv održao ovaj kurs. Vjerujem da će u predstojećem periodu svi učesnici na trkama u Makedoniji biti zadovoljni radom sudija, kao i da će makedonci biti ponosni na svoje nove sudije. Na kraju, nadam se da ću uskoro biti u prilici da na biciklističkim takmičenjima sarađujem sa svojim novim kolegama i lično se uvijerim u kojoj mjeri će uspijeti da stečeno znanje primjene u praksi", zaključio je Marko Živanović, trenutno jedini međunarodni drumski biciklistički sudija iz Srbije.

Izvor: Biciklistički Savez Srbije (BSS.rs)

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.