Odluka da ne starta na trećoj etapi utrke Tour Colombia donesena je između sprintera UAE Team Emirates tima, Fernanda Gaviria, koji ima infekciju virusnih respiratornih organa i medicinskog osoblja tima.
Nakon unosnog transfera u Argentini, UAE Team Emirates će otputovati u Kolumbiju kako bi učestvovali na utrci "Tour Colombia 2.1", koja se održava od 12. do 17. februara/veljače.
16. izdanje najprestižnije etapne MTB utrke pružit će nam priliku da u direktnom okršaju gledamo svjetske, kontinentalne i državne prvake, a među njima se nalazi i deset prethodnih pobjednika ove utrke.
Dva dana nakon što je navršio 19 godina, belgijsko čudo Remco Evenepoel napravio je svoj prvi profesionalni debi, a ono što je pokazao na putevima Argentine nije prošlo neprimjećeno.
Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) je pobjednik zadnje etape na Vuelta San Juan koja je vožena u nedjelju.
Nizozemac Mathieu van der Poel je nakon tri godine ponovno postao svjetski prvak u cyclo-crossu.
Pobjednik Absa Cape Epic u 2017. godini, plus Svjetski i Olimpijski XCO prvak, Nino Schurter vratit će se na utrku u 2019 godini - s jednim ciljem. Da bi povratio titulu bez koje je ostao u 2018. godini. Njegov novi partner je Andri Frischknecht, te tim za podršku DSV/SCOTT-SRAM, sa…
Žena je rekla da se osjećala "obezvrijeđeno i nemoćno" nakon što je zatražila fotografiju s vozačima Deceuninck – Quick-Step tima.
Svaki profesionalni biciklist zna da se na trening ne odlazi bez sve potrebne dodatne opreme. Tako je na glavu uvijek kaciga, na biciklu su svjetla koje osiguravaju sigurnost u slučaju lošijeg vremena ili mraka, osnovni alat za popravak, rukavice, voda, kamera,... 
Stranica 1 od 32

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.