Svijet

Egan Bernal potpisao novi petogodišnji ugovor sa Sky timom

21-godišnja kolumbijska zvijezda pridružila se Skyu ove sezone.

Egan Bernal se pridružio britanskom WorldTour timu početkom 2018. godine i iznimno je impresionirao ekipu Sky, kao I publiku.


Nakon što je osvojio pobjedu na utrci u Kaliforniji i vozio svoj prvi Tour de France u svojoj debitantskoj World Tour godini, mladić je osigurao nastupe sljedećih pet godina. Dogovoreno je da vozi za Sky do kraja 2023 godine.


Direktor tima Sky sir Dave Brailsford, rekao je: "Ovo je važan trenutak u razvoju tima.”

 

"Ovo je najjasniji znak našeg uvjerenja u Egana kao vozača, s mogućnošću da pobjeđuje najveće utrke na svijetu u nadolazećim godinama.”

 

"Dob nije nikakva zapreka sposobnosti. Egan je dio sljedeće generacije tima Sky, u godinama koje dolaze budući da nastavljamo graditi veću i bolju budućnost.”

 

"On je vrhunski talent koji je posljednjih mjeseci pokazao mentalnu i fizičku snagu. On će samo nastaviti napredovati. "

 

Bernal je vozio za kontinentalnu ekipu Androni-Sidermec prije prelaska u Sky početkom 2018. godine.

 

Mladi vozač je rekao: "Znam da je pet godina dugo i da nije prečesto u biciklizmu, ali momčad je bila izvrsna prilika za mene. Oni mi nude sve što mogu i želim i ja sam uzbuđen zbog budućnosti koja dolazi.”

 

"Moja je ambicija da se razvijam kao vozač da učim od najboljih i da postanem ključni član tima već dugi niz godina. Za mene nema boljeg mjesta za to od tima Sky."

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivo Primorac

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.