Svijet

Valverde predstavio dres svjetskog prvaka

Alejandro Valverde (Movistar) odvezao je svoju prvu utrku u dresu svjetskog prvaka na Tre Valli Varesine u Italiji.

Iskusni Španjolac, koji je do titule stigao u Innsbrucku, dres s duginim bojama predstavio je na sponzorskoj manifestaciji u nedjelju u Madridu, a prva utrku u novom ruhu odvezao je već u utorak.

„Iskreno, ovo je jako lijep osjećaj. Vrlo sam ponosan što se mogu nazvati svjetskim prvakom.“ Rekao je Valverde pred start utrke. „Jako je lijep dan i maksimalno ću uživati u utrci.“

Valverdeov dres ima Movistarov logo i naziv u svijetlo plavim timskim bojama tik iznad prepoznatljivih pruga, dok se sekundarni sponzori nalaze na prsima i rukavima. Dodatni par duginih boja nalazi se tradicionalno na završecima rukava. Donji dio je u jednostavnoj izvedbi, crne boje s duginim prugama na samom završetku, dok se timski logo nalazi s bočne strane. Bicikl je bez dizajnerskih dodataka, no ostaje za vidjeti što će ekipa iz Canyonove radionice osmisliti za narednu sezonu.

„Posljednjih 10 dana ispunjen sam obavezama, tako da nisam bio potpuno posvećen treningu. Dao sam si malo oduška i uživao u ovom velikom postignuću.“

Zbog tih razloga 38-godišnjak na 197km dugoj stazi nije bio previše natjecateljski raspoložen, nego je utrku iskoristio kao pripremu za Lombardiu - posljednji monument sezone.

„Ova utrka nije moj cilj, danas sam tu jednostavno da uživam u vožnji,“ zaključio je Valverde.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.