Svijet

Predstavljena staza za Olimpijske Igre u Tokyu 2020

UCI je službeno predstavio muške i ženske staze za individualni kronometar na kojima će se natjecatelji nadmetati na Olimpijskim Igrama 2020. u Tokyu. Staza za muškarce je duljine 44.2km, dok je za žene 21.1km.

Kronometar će startati i završiti na Fuji Speedway motociklističkoj stazi, koja je ujedno i cilj cestovne utrke. Natjecatelji će voziti na 21.1km kružnoj stazi koja se nalazi u samom podnožju planine Fuji.

Muškarci će voziti dva kruga s ukupno 44.2km dužine i 846 metara uspona, dok će žene odraditi jedan krug s 423 metra elevacije.

Thomas Rohregger, bivši Olimpijac i UCI-jev tehnički nadzornik, dao je svoj komentar na stazu: „Trasa u okolici Fuji Speedway centra je dosta zahtjevna jer je kombinacija dugih ravničarskih segmenata i valovitog terena. Speedway trkalište dat će dodatnu dimenziju utrci i animirati publiku, dok samo mjesto događaja, podnožje Fuji planine, dodatno upotpunjuje utrku.“

UCI je također predstavio i rute za Paraolimpijske utrke.

„UCI je u koordinaciji s Tokyo 2020 organizacijskim komitetom kreirao trase za paraolimpijski individualni kronometar i cestovnu utrku,“ naveo je David Lappartient, predsjednik UCI-a.

„Objavom ovih trasa javnosti smo predstavili sve biciklističke staze na kojima će se natjecatelji nadmetati za olimpijsko odličje 2020 u Tokyu. Kombinacija fenomenalnog okruženja Fuji planine i zahtjevnih staza pružit će gledateljstvu vrhunski spektakl, a diljem rute očekuje se i velika posjećenost publike.“

Trasa cestovne utrke objavljena je u kolovozu. Muškarci će voziti 234km s nevjerojatnih 4865 metara elevacije, dok će žene voziti 137km s 2692 metra uspona.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.