Svi smo barem jednom tokom vožnje ili oni malo napredniji tokom utrke osjetili grč u mišićima i znamo koliko je to ružan osjećaj.
Možda već sumnjate da se vaš metabolizam usporava kako starite. Prema posljednjim obavljenim istraživanjima, u pravu ste. Pregledavajući podatke o potrošnji energije kod različitih ispitanika, istraživači su otkrili da je jednostavno starenje povezano s progresivnim padom bazalnog metabolizma. Povrh toga, postoje mnoge loše dnevne navike koje dodatno mogu iscrpiti vaš…
Uporni mitovi u biciklizmu pojavljuju se i ponavljaju na svim razinama biciklističke industrije, od osoblja do trenera i naravno među biciklistima. Te glasine su gotovo uvijek štetne za performanse i uživanje u biciklizmu. Donosimo neke od glasina/pitanja sa kojim se često susrećemo ...
Sada kada znate sve osnove pravilne hidratacije, vrijeme je za nekoliko naprednih savjeta.
Razumijevanje geometrije vašeg bicikla i njenog utjecaja na vožnju ne mora biti komplicirano. Geometrija bicikla je odgovorna za to kako bicikl izgleda, kako se vozi i upravlja sa njim, a osnovni doživljaj ključnih figura ide u nedogled kako bi vam geometrija pomogla u usporedbi različitih bicikla i odabira onoga što…
Svaki se vozač brdskog bicikla sjeća svoje prve vožnje.
U posljednje vrijeme čini se da u biciklističkim krugovima vlada opsesija po pitanju maksimalne snage, odnosno pedaliranja na maksimalnim watima, kao da se biciklizam samo sastoji od izvođenja maksimalnih napora na utrkama ili vožnji lokalnog kluba. Ono što vozači zaboravljaju je da je sve u vremenu provedenom na treningu i…
Nemojte se osjećati loše zbog malo vremena provedenog u odmaranju od bicikliranja. Zapravo to je jako korisno kako biste se resetirali, opustili i fokusirali na novu sezonu, da biste se ponovo vratili svježi i motivirani na biciklističke treninge.
Zdravo se hraniti i imati zdrave prehrambene navike u hladnijim mjesecima ili kako bi mi biciklisti rekli u "van-sezonskom razdoblju", kada biciklisti smanje svoje vožnje i treninge vrlo je važno.
Stranica 1 od 15

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.