Vijesti

Tadej Pogačar i Jan Polanc sezonu započinju u Australiji

UAE Team Emirates je odlučio da prvi nastup tima u 2019. sezoni bude upravo u Austaliji na "People's Choice Classic i Santos Tour Down Under".

Utrka u Australiji za mnoge WorldTour timove označiti će početak nove biciklističke sezone, počevši s uobičajenim kriterijem "Down Under Classic" koji starta dva dana prije glavne utrke, odnosno 13. siječnja. Velika utrka počinje 15. siječnja i završava se nečim novim. Umjesto dosadašnje ravne sprinterske etape, Willunga Hill će ove godine označiti kraj utrke "Tour Down Under", a etapa se vozi 20. siječnja.
 


Neil Stephens (Australia) je odlučio da na prvoj utrci u 2019. godini "UAE Team Emirates" predstavlja ekipa od sedam vozača.

– Sven Erik Bystrøm (Norverška)
– Ivo Oliveira (Portugal)
– Jasper Philipsen (Belgija)
– Tadej Pogačar (Slovenija)
– Jan Polanc (Slovenija)
– Rory Sutherland (Australija)
– Diego Ulissi (Italija)

Ono što nas veseli jeste da svoju sezonu na ovoj utrci započinju dečki iz Slovenije i to Tadej Pogačar i Jan Polanc. Zapravno, ova utrka u Australiji ujedno obilježava i debi u timu za 20-godišnjake Tadeja Pogačara  i Jaspera Philipsena, te Ivo Oliveira  koji ima 22 godine.

Diego Ulissi ima najbogatije uspomene sa nastupa tima u "Tour Down Under" osvojivši jednu etapnu pobjedu i dva druga mjesta, te tri puta među prvih pet u ukupnoj klasifikaciji.

"Imam visoke motivacije da ponovno započnem sezonu u Australiji, to je lijepa utrka s obzirom na stazu i visoku razinu sudionika, "rekao je Ulissi. "S obzirom na natjecatelje koji će nastupiti, rekao bih da je doista potrebno doći u Australiju s dobrim treningom iza sebe, ako želite biti gore u klasifikacijskoj borbi i u prvim redovima pelotona kada krenu teške etape. Imala sam dobre zimske pripreme i radio sam mnogo kako bih bio konkurentan u ovoj prvoj utrci za 2019. sezonu.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti novi raspored etapa, kao i kako će ona završna u Willunga Hill, utjecati na ishod utrke", rekao je Ulissi.
 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.