Vijesti

Cofidis i Wanty-Groupe Gobert dobili pozivnice za Tour de France

Organizator Tour de Francea, ASO grupa, dodijelila je Cofidisu i Wanty-Groupe Gobert wildcard pozivnice za ovogodišnje izdanje utrke. Budući da je broj pozivnica ograničen, ova odluka znači da jedan od preostala tri francuska prokontinentalna tima nećemo gledati na utrci.

Amaury Sport Organisation pozvao je 23 ekipe na Paris-Nice, prestižnu tjednu utrku. Međutim, direktor TDF-a Christian Prudhomme jasno je dao do znanja da na Touru moraju biti 22 momčadi.

Prema UCI pravilima svih 18 WorldTour timova automatski su pozvani na Grand Tour utrku. U službenoj objavi ASO je prve dvije pozivnice dodijelio Cofidisu i Wanty-Groupe Gobert jer su bile najbolje plasirane momčadi na Europe Tour rang listi. UCI također planira ovakvu praksu uvesti kao pravilo od 2020. godine.

Svi francuski prokontinentalni timovi pojačali su svoje redove velikim imenima u nadi da će dobiti wildcard pozivnicu. Direct Energie je tako doveo Nikija Terpstru, Arkea-Samsic njemačkog sprintera Andrea Greipela, dok su Vital Concept pojačali Pierre Rolland i Arthur Vichot.

Tour de France 2019 starta u Brusselsu 6. srpnja, a očekuje krajem mjeseca se očekuje i službena podjela preostalih pozivnica za učešće na utrci.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.