Bicikli

Specialized predstavio novi Shiv TT Disk pred Tour de France 2019.

Specialized je upravo potvrdio glasine koje su cirkulirale već neko vrijeme, a internetom su kružili i neki video snimci oduševljenih obožavatelja ovog brenda sa WorldTour utrka, sve je posljednjih mjeseci upućivalo na to da: razvijen je novi Shiv TT bicikl.

Novi dizajn ovog bicikla već je donio pobjedu na WorldTour utrci "Tour de Suisse" i pokupio tri nacionalna prvenstva u kronometru.
 


No, bez obzira na glasine Specialized je odmah jasno objasnio, novi dizajn nije brži od prethodnog. Ovaj brend tvrdi da je novi bicikl umjesto toga uglađeniji i bolje upravljivosti, kao i to da je oko pola kilograma lakši.
 


"U hipotetičkih 40km TT, novi Shiv TT disk stvara gotovo isti otpor kao i prethodni Shiv, koji je najaerodinamičniji, UCI-legalni bicikl na svijetu. No, kronometarske utrke se ne voze na hipotetskim stazama od 40 km", poručio je brand nakon predstavljanja bicikla.

"Na primjer, samo ušteda na težini u odnosu na prethodni Shiv donijela je da je novi Shiv TT 10 sekundi brži u simulacijama 9. etape kronometra na Giro d'Italia 2019. Dodajte tome bolju upravljivost, bicikl koji bolje odgovara i ima veće ubrzanje i jasno je da su svi benefiti novog Shiv TT-a povećani. Dajući vozaču mogućnost da se vozi u udobnijem i još više aerodinamičnijem položaju, za još više vremena, u konačnici poboljšava performanse cijelog sustava".
 

 


Upravljivost i kvaliteta vožnje poboljšani su korištenjem novih oblika cijevi - gdje većina TT bicikala koristi dubine cijevi do granice UCI-jevih pravila, dok novi Shiv TT disk izgleda da ima znatno pliće profile, što također daje inherentnu korist na smenjenju težine.

Ova značajka je najizraženija na stražnjem dijelu cijevi sjedala, gdje je između nje i stražnjeg kotača imamo jasnu šupljinu. Okvir je optimiziran oko kotača Roval 321 disk, što znači da će okvir vjerojatno izgubiti određenu aerodinamičnu učinkovitost ako se upari s drugim dizajnom.
 

 


Upravo poput najnovije verzije Venga, novi okvir je samo kompatibilan sa disk kotačima i elektronskom grupacijom. Iz Specializeda poručuju da je dizajniranje oko disk kočnica otvorilo mogućnosti da se okvir napravi bržim umjesto da je ograničen obodnim kočnicama, te da bi usmjeravanje kablova za mehaničke kočnice imalo dodatnu težinu i složenost na prednjem kraju bicikla.
 

 


Prijenos je također pojednostavljen - novi Shiv dolazi sa 1x pogonom. "Za kronometarske utrke vidimo da se sve više i više vozača okreće prema učinkovitijem i aerodinamičnom pogonu s 1x sustavom", poručuju iz Specializeda.

No, tim je posebno dizajnirao novu obujmicu (nosač) prednjeg mjenjača koji se može ukloniti. Kad je uklonjen, okvir je potpuno optimiziran oko performansi jer se nosač mjenjača montira na krajnji rub cijevi sjedala.
 


"Znamo da će čak i na WorldTour utrkama biti potreban 2x sustav za neke TT etape i treninge, pa smo htjeli osigurati da je Shiv TT kompatibilan s 1x i 2x sustavima", dodali su.
 


Dok možete gledati profesionalce u timovima Bora-Hansgrohe i Deceuninck-QuickStep kako voze novi bicikl kroz 2. i 13. etapu "Tour de France 2019." (koji počinje ovog vikenda), mi obični smrtnici morati ćemo čekati do kraja godine kako bi se Shiv TT našao u našim rukama za detaljniji pregled. Ovaj bicikl će moći biti vaš za kraljevski iznos od cca.13.500,00 €.

 

 

Upoznajte novi Shiv TT Disk OVDJE

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.