Bicikli

Specialized predstavio novi Epic Hardtail

Kod XC utrka oduvijek su se vodile bitke oko grama - natjecanje da se vidi tko može izraditi najlakši XC stroj. Epic HT udara žestoko na toj oštroj konvenciji.

Da, trenutno gledate najlakši hardtail do sada, ali novi Epic HT je pakleno puno više od toga. Ovo je najsposobniji i najudobniji natjecateljski XC bicikl ikad proizveden.
 


Sposobnost, udobnost ... to nisu pridjevi koji se na elitnim utrkama mnogo susreću na jednom proizvodu. No, stvar je u ovome - ne stižete do postolja ako su vam ruke utrnule od kočenja ili vas je staza "slomila". Najbrži bicikl je mnogo više nego jednostavno najlakši bicikl. Dokaz je pred vama.

 

 

Smiješno Sposoban

XC staze su postale grube, zbog čega je Specialized svoj Epic HT učinio još sposobnijim. Sve počinje s posve novom geometrijom. Smanjili su kut glave na 68.5 stupnjeva, smanjili offset vilice, povećali doseg i prešli na kraće (60-75 milimetara) lulice na svim veličinama okvira. Krajnji rezultat? Epic HT zadržava kratko međuosovinsko rastojanje za spretnije, a opet nudi predvidljivije upravljanje  i daje položaj jahača koji je više centriran za veću kontrolu.
 

 


Svestraniji nego ikad prije

Prostor za gume je sada povećn i bicikl prihvata gume do 2.4 inča, omogućavajući vam da u potpunosti iskoristite gume šireg volumena na zahtjevnijim stazama. Isto tako i promjer nosača sjedala se povećao, tako da sada umjesto 27.2 bicikl dolazi opremljen sa 30.9-milimetarskim nosačem sjedišta, što vam proširuje izbor ugradnje nosača sjedala sa većim hodom za još veću upravljivost i kontrolu na svim onim tehničkim dijelovima staze.
 


Podešen za udobnost. Namijenjen za brzinu.

Umor vas ne čin brzim. To je jednostavna činjenica, ali povijest je prepuna ultra-lakih i ultra-krutih XC bicikla. Fino smo posložili raspored i oblikovali cijevi kako bi novi Epic HT postao oprostiviji… i još brži. Na primjer, sjedišne cijevi manjeg promjera povećavaju vertikalnu usklađenost. Ditto koji slovi za naš novi dizajn sjedišne cijevi nudi isto toliko vertikalne usklađenosti kao i prethodne cijevi koje su manjeg promjera, a opet lijepo funkcionira sa svim vrstama pomičnih nosača sjedala.
 


Nevjerovatno lagan

Epic HT postavlja novi standard u pogledu mogućnosti i udobnosti, i čini sve to dok je ujednoi najlakši proizvodni okvir na zemlji. Na biciklu je optimiziran svaki centimetar okvira, uz precizno podešavanje vlakana i smjese smole, kao i prilagođeno oblikovanje svakog sloja kako bi se uklonila nepotrebna preklapanja. Specialized je otišao tako daleko da su čak odstranili i aluminijske umetke na mjestu nosača stražnjeg mjenjača. Krajnji rezultat? Izvanredan S-Works okvir izrađen od Fact 12m vlakana i koji vaga 790 grama, što je gotovo 80 grama manje od njegovog prethodnika. Za četiri varijante opreme - Expert, Pro, Comp i HT29, okviri će biti izrađeni od Specialized FACT 11m, a težina okvira bit će 930 grama.

Geometrija


 


Modeli i oprema

S-Works Epic HT AXS (FACT 12m):

- mjenjač i ručica Sram XX1 Eagle AXS
- kaseta Sram XG-1299 Eagle
- pogon i lačanik Quarq XX1 Eagle Power Meter
- kočnice Sram Level Ultimate
- obruči Roval Control SL
- vilica RockShox SID Brain Ultimate
- gume Specialized Fast Trak Gripton 2.3”

S-Works Epic HT Ultralight (FACT 12m):

- mjenjač i ručica Sram XX1 Eagle
- kaseta Sram XG-1299 Eagle
- pogon i lačanik Sram xx1 Eagle
- kočnice Magura MT8 SL
- obruči Roval Control SL
- vilica Fox Factory Step-Cast 32, Fit4 Kashima
- gume Specialized S-Works Renegade 2.1”

S-Works Epic HT XTR (FACT 12m):

- mjenjač i ručica Shimano XTR M9100
- pogon i lačanik Race Face Next SL
- kaseta Shimano XTR M9100
- kočnice Shimano XTR Race M-9100
- obruči Roval Control SL
- vilica RockShox Sid Brain Ultimate
- gume Specialized Fast Trak Gripton 2.3”

Epic HT Pro (FACT 11m):

- mjenjač i ručica Sram GX Eagle
- pogon i lačanik Sram X1 Carbon
- kaseta Sram XG-1295 Eagle
- kočnice Sram Level TLM
- obruči Roval Control Carbon
- vilica RockShox SID Brain, solo air
- gume Fast Trak Gripton Compound 2.3”

Epic HT Expert (FACT 11m):

- mjenjač i ručica Sram NX Eagle
- pogon i lačanik Truvativ Stylo
- kaseta Sram GX Eagle
- kočnice Sram Level TL
- obruči Roval Control Carbon
- vilica RockShox SID Brain, solo air
- gume Fast Trak Gripton Compound 2.3”

Epic HT Comp (FACT 11m):

- mjenjač i ručica Sram NX Eagle
- pogon i lačanik Truvativ Stylo
- kaseta Sram NX Eagle
- kočnice Sram Level TL
- obruči Roval Control Alloy
- vilica RockShox Reba RL, Motion Control
- gume Fast Trak Gripton Compound 2.3”

Epic HT (FACT 11m):

- mjenjač i ručica Sram SX Eagle
- pogon i lačanik Sram X1
- kaseta Sram PG-1210
- kočnice Shimano MT-501
- obruči Specialized XC29
- vilica RockShox Judy Gold
- gume Fast Trak Gripton Compound 2.3”

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.