Bicikli

Speed Metal - GT predstavio novi Force 29

GT već uživa u ponovnom usponu. Dugogodišnji biciklistički brend osigurao je postolje u Enduro World Series utrkama, sa Noga Korem i Martin Maes. Kasnije i Wyn Masters je također predstavljao ovaj brend na DH Svjetskom kupu.

GT želi da svi uživaju u novoj Force 29 enduro platformi. Novi bicikl predstavljen je s čvrstim, aluminijskim okvirom i tri nisko-budžetne, ali pametne izgradnje.
 


Bez obzira što je predstavljen kao bicikl koji dolazi na male novce, Force 29 izgleda spreman za vašu lokalnu enduro utrku, velika DH staze ili krugove u bike parku. Aluminijski bicikl se vozi sa 150mm hoda suspenzija na stražnjem ovjesu te 170mm na prednjem kraju. Pored toga, to su brojevi koje i očekujete: kut cijevi glave od 65 stupnjeva, kut sjedala sa 77 stupnjeva i doseg od 47.5cm (u veličini L).

Bicikl dolazi u tri izvedbe: Pro, Expert i Elite.
 


GT Force 29 Pro

Na vrhu, GT Force 29 Pro dolazi s mješavinom SRAM GX i NX Eagle gurpe s 12 brzina, s GX Eagle kasetom, mjenjačem i mjenjačima brzina. 170 mm Float Performance Elite 36 vilica i Fox Float X2 šok obavljaju suspenzijske zadatke. Bicikl se kotrlja na Stans Flow MK3 kotačima i Maxxis Minion DHF 2.5"/DHR 2.4” kombinaciji guma. Sve to se zaustavlja pomoću SRAM Guide RSC G2 kočnica. Nosač sjedišta KS Lev Si dolazi s 125mm hoda za S i M okvire i 150 mm za L i XL.

Za 2020. GT Force 29 Pro se nudi po maloprodajnoj cijeni od 5.700€.
 


GT Force 29 Expert

Prelaskom na Expert, suspenzija prelazi na Fox Performance DPX2 i Float Performance 36 vilicu. Pogonska gurpa se prebacuje na NX Eagle šiftere i stražnji menjač, ali uz pametne specifikacije, zadržava GX Eagle kasetu, odakle dolazi većina uštede na težini i performansama.

Kočnice idu na TRP G-Spec Trail S, dok su kotači Stanov NoTubes Flow S1, s istom Maxxis Minion DHF/DHR kombinacijom guma kao na Pro modelu. Nosač sjedala ide na GT DropKick, opet sa 125mm za S i M, te 150mm za L i XL veličine.

GT 2020. Force 29 Expert prodavat će se u maloprodaji za 4.400€.
 


GT Force 29 Elite

Posljednji, tu je GT Force 29 Elite. Treći model dobiva SRAM SX Eagle 12-stupanjski pogon, ali čuva NX Eagle kasetu. Ovjes je Fox Performance Float DPX2, ali s jarko crvenom Marzocchi Bomber Z1 170mm vilicom. Kotači idu na WTB ST i29 TCS felge s Formula nabama i Schwalbe Hans Dampf 2.35”gumama, a zaustavljaju ih Tektro M745 kočnice. TranzX nosač sjedišta pruža 120 mm hoda za S i M okvire i 130 mm za L i XL.

GT Force 29 Elite ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 3.100€.
 


Speed Metal

Ali kako to izgleda na stazi? Pogledajte Tyler MCCaul, Joey Foresta, Tom Isted i Joey Gough kako staze uništavaju sa Force 29.

 

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.