Bicikli

Specialized predstavio novi Turbo LEVO SL

Superlagani e-MTB sa 150mm hoda suspenzije koji može uduplati vaš unos snage i ponaša kao okretan i razigran trail bicikl? Konvencionalna mudrost kaže da je to nemoguće, električni bicikli ne mogu biti razigrani.

Srećom, Turbo Levo SL nije briga za konvencionalne mudrosti. Umjesto toga, Turbo Levo SL razbija duge vožnje, voli da se mangupira na stazi i potpuno redefinira iskustvo modernog brdskog bicikla.
 


TAKO LAGAN DA ĆETE ZABORAVITI DA JE ELEKTRIČNI

S težinom manjom od 17.3 kilograma, S-Works Turbo Levo SL nije samo najlakši e-MTB u svojoj klasi - već je klasa za sebe. I zašto je to zapravo važno? Jer krajnji rezultat je pravi jednorog brdskog biciklizma. Bicikl koji je toliko lagan i okretan da voli letjeti u zraku, lagano manevrirati tehničkim terenom ... i daje vam snagu za vožnju više staza.
 


ISTI UČINAK, DUPLA NAGRADA

Iz Specialzieda poručuju da su ovdje usvojili brzu i živahnu vožnju svog Stumpjumpera i dodali snagu kako bi uveli nove "Kick Ass" dimenzije biciklizma. To je značilo stvaranje potpuno novog, super laganog i snažnog motora. Dizajniran u Kaliforniji i proizveden u Švicarskoj, Turbo Levo SL-ov 240-watni Specialized SL 1.1 motor udvostručuje snagu koju unesete putem pedala i isporučuje je putem nevjerojatno glatkog i prirodnog osjećaja. A kad je motor isključen nema otpora, tako da Levo SL vozite s lakoćom tradicionalnog pogonskog sklopa.
 


KRENITE NA VELIKE VOŽNJE

Napredni motor Turbo Levo SL bicikl i litij-ionske baterije vam daju brzinu i domet se uhvatite u koštac s uistinu masivnim vožnjama. S rasponom do 3.5 sata vožnje od samo unutarnje baterije, Levo SL vam omogućuje vam uživanje u vožnji, a da ne brinete o rasponu. Želite li ići dalje? Specialized donosi odgovor u svom Range Extender-u (Proširivač dometa). Dolazi uključen u S-Works i Founder's Edition modele (i dostupan kao dodatna oprema za sve ostale modele), svaka baterija Range Extender pruža dodatnih 1.5 sata vožnje, što je u konačnici ukupno do 5 sati vožnje po nekim žestokim stazama.
 

 


SNAGA JE PERSONALIZIRANA PUTEM  MISSION CONTROL APLIKACIJE

Pomoću Specialzizd Mission Control aplikacije možete prilagođavati isporuku napajanja Turbo Levo SL bicikla, kontrolirati domet, snimati vožnje, pratiti snagu i čak koristiti Smart Control za automatsko upravljanje baterijom, tako da ćete uvijek imati napajanje kad vam zatreba. To je vaša snaga, personalizirana. Ili se jednostavno možete popeti na bicikl, pritisnuti tipku "ON" i pedalirati po sadržaju vašeg srca. Vaš izbor. U svakom slučaju ste dobri, jer Specialized je ovdje stvorio tehnologiju koja vas povezuje sa stazom i omogućava vam da se usredotočite na ono što je najvažnije - vožnju.
 


FOUNDER’S EDITION - IZDANJE ZA OSNIVAČE

Ograničeno izdanje na samo 250 bicikla širom svijeta, izdanje S-Works Levo SL Founder’s Edition izbacuje sve ono što nas je zaustavljalo. Svako individualno-numerirano Founder’s Edition izdanje, predstaviti će se s vrlo posebnom izgradnjom u kojoj je sve u pojedinostima - grafika od zlatne folije položena iznad naše Spectraflair boje sa satenskim završetkom, prilagođeno Power sjedalo s odgovarajućom zlatnom „S“ grafikom, odgovarajućom zlatnom Fox Shox vilicom i grafikom na šoku straga, SRAM AXS bežični pogonski sklop s kasetom u obliku duginih boja, lancem i kočnionim hardverom, kao i dva Range Extendera za vrhunsku snagu kako bi ste vozili još više staza. S-Works Levo SL Founder’s Edition zasigurno je instant klasik.

 

 

RIJEČ UREDNIKA

Ključna novost se sastoji u tome da se radi o 4 kilograma lakšem biciklu namjenjenom ljudima koji ne trebaju puno pomoći za uzbrdo, ali cijene lakoću s kojom se sada trail može voziti, gotovo kao i sa normalnim FSR biciklom. Baterija koja standardno dolazi sa novim Levo SL je 320Wh, a dodatno napajenje koje dolazi od Range Extender (baterija koja se stavlja u nosač boce za vodu) ima pola od toga - 160Wh. Zajedno daju 480Wh i to je gotovo kao kod "standardne" varijante. Imajući u vidu da Levo SL sada dolazi sa 4 kila manjom težinom, Specialized kaže da se radi se o gotovo identičnom akcionom rasponu pređenih kilometara kao i na starijem Levo modelu.

Dalje, bitno je znati da ovaj motor prozvodi MAHLE, a ne Brose kao kod "normalnih" modela. Motor je brendiran kao Specialized, koji je sa Mahle napravio ugovor da će Mahle sljedećih 5 godina prozivoditi motore ekskluzivno i samo za Specialized. Mahle motor je puno manji i ima drugačiji konektorski sistem između baterije i motora.

Isto tako, važno je znati da se ova serija SL proizvodi zajedno sa Turbo Levo FSR i Turbo Kenevo, što znači da sada imamo treću liniju električnih bicikla sa obje suspenzije. Zašto i SL i "normalna" serija? Pa zato što će neki ljudi i dalje tražiti više snage i jaču bateriju bez pretenzija da puno voze trail. Cijena će biti približno ista za naprimjer Comp varijante. Levo SL model će biti dostupan u 4 verzije: Turbo Levo SL Comp, Turbo Levo SL Comp Carbon, Turbo Levo SL Expert, i S-Works Turbo Levo SL. Njevgov stariji brat Turbo Levo će biti dostupan isto u 4 varijante: Turbo Levo, Turbo Levo Comp, Turbo Levo Expert i S-Works Turbo Levo.

 

 


Više o novom Specialized LEVO SL biciklu možete pronaći na Specialized web stranici OVDJE

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.