Bicikli

Specialized Demo DH bicikl s mješanim postavkama kotača

Specialized baš i nije bio tajan i krio da rade na svom novom Demo DH biciklu sa miješanom veličinom kotača.

Loic Bruni u 2019. godini vozio je testni model bicikla koji ga je naposlijetku odvezao do Svjetskog prvenstva i dvostruke pobjede na Svjetskom kupu, tako da je bilo teško sakriti bicikl koji mu je osigurao postolje. Ali to je do danas bio samo timski projekt, odnosno projekt za Specialized sponzorirane vozače.
 


Sada, Specialized svoj novi Demo s mješanom veličinom kotača od 27.5″/29" čini dostupnim svima. Sada možete naručiti svoju vlastitu verziju bicikla s kojim Bruni i Finn Iles voze na utrkama Svjetskog kupa.
 


Podesiva geometrija i opcije kotača

Iako su mnogi vozači znatiželjni o biciklu koji vozi na različitim veličinama kotača, zadobiti povjerenje ovakvog bicikla prije vožnje bilo je veliko pitanje. Kako bi Demo postao još atraktivnija opcija, Specialized je dodao prilagodljivu geometriju svom DH biciklu. Pomoću podesivog stražnjeg linka, možete birati između podešavanja geometrije za vožnju na kotačima od 27.5" na stražnjem kraju i 29" na prednjem ili pak na geometriji koja odgovara vožnji na kotačima od 29" naprijed i nazad.

Tri geometrijske konfiguracije - kratka, srednja i duga - omogućuju vam izbor između četiri različite postavke. Kratka i srednja postavke omogućuju vam vožnju na stražnjem kotaču od 27.5" koji daje prednost pri manevriranju ili stabilnosti, podešavanjem duljine lanca i visine BB-a. Nabacite kotač od 29" natrag i srednja postavka je brža, dok duga postavka Demo čini stabilnim pri velikim brzinama za vožnju po onim široko otvorenim stazama.

Bilo da eksperimentirate između odgovarajućih kotača ili pronalazite ono što je najbolje za vas i što vam odgovara, Demo je tu za vas.
 


Novi dizajn suspenzije

Specialized je ažurirao dizajn stražnjee suspenzije na novom Demo biciklu. Novi dizajn uključuje dizajn stražnje osovine koji je povučeniji prema natrag, što vam pomaže da stražnji kotač ima bolju trakciju i ne usporava vas. Kinematika ovjesa je izmijenjena kako bi se Demo pokušao učiniti stabilnijim pod jakim kočenjem i davao bolji odgovor pri sprintevima iz krivina.

Specialized je pomaknuo položaj stražnjeg šoka što niže i bliže okviru. To daje Demu više izbalansiran osjećaj, kao da ste posađeni na stazu. Također pomaže u smanjenju bočnih opterećenja šoka, smanjujući stres na udar.
 


U prodaji su dostupne tri verzije Specialized Demo. Demo Race je model najvišeg ranga koji dolazi po cijeno od 7.500€ sa SRAM XO dijelovima, RockShox Boxxer Ultimate vilicom i Super Deluxe Ultimate DH Coil stražnjom suspenzijom.

Demo Expert dobiva SRAM GX komponente, te RockShox Boxxer Select vilicom i Super Deluxe Select Coil stražnjom suspenzijom. Demo Expert može biti vaš za 5.350€.

Opcija Demo Race koja se isporučuje kao okvir dolazi sa okvirom od aluminija, kao i oba gore navedena modela. Uz okvir dolazi ugrašen i Rockshox Super Deluxe Ultimate DH Coil stražnji šok. Demo Race okvir dolazi po cijeni od 3.450€.
 


Svi Demo modeli za 2021 godinu dolaze u tri veličine: S2, S3 ili S4. Više informacija dostupno je na Specialized službenoj stranici.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.