Oprema

Garmin kupuje Tacx

Garmin je napravio korak naprijed kako bi doživljaj unutarnjeg treninga postao još zanimljiviji.

  • Garmin je priopćio u utorak kako će kupiti nizozemsku tvrtku Tacx, a iznos još uvijek nije objavljen.
  • Sporazum omogućuje tvrtki Garmin, koja se prije usredotočila na snimanje vožnji na otvorenom, da se proširi na tržište treninga u zatvorenim prostorima.
  • Tacx, poznat po svojim biciklističkim trenažerima i unutarnjem biciklističkom softveru, sada može imati resurse za natjecanje s aplikacijama kao što je Zwift.

Tvrtka je u utorak izdala priopćenje za medije kako su pristali kupiti Tacx, jednog od možda najvećih proizvođača biciklističkih trenažera na svijetu. Za sportaše koji prate svoje treninge, ovo ujedinjenje bi moglo stvoriti podatkovni ekosustav koji snima unutarnje treninge, jednako kao i vožnju na otvorenom, odnosno odvezti vaše trening rutine na jednu sasvim novu razinu.
 


Osim trenažera, Tacx dizajnira i izrađuje softver za treninge u zatvorenom prostoru (sličan popularnim aplikacijama kao što je Zwift) te monitore otkucaja srca, senzore brzine i ritma, boce s vodom, nosače boca, te alat i pribor za održavanje bicikla. Nizozemska tvrtka je na tržištu u igri od 1972. godine, kada je Koos Tacx direktor tvrtke počeo proizvoditi valjke za bicikle u svojoj maloj trgovini koja se bavila prodajom bicikla i mopeda.

Kupovina Tacx-a omogućit će Garminu da projektira gotovo svaki aspekt okruženja unutarnjih treninga. Njihovi razvojni inženjeri sada mogu dizajnirati GPS jedinice, mjerila snage, trenažere i softver za treninig kako bi se postigla što bolja povezanost između unutarnjih i vanjskih treninga.

"Tacx donosi potpuno novu kategoriju proizvoda u Garminov portfolio fitnessa čime je proširen naš doseg na tržištu treninga u zatvorenom", rekao je Cliff Pemble, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Garmin. "Zajedno s Tacxom, Garmin će tijekom cijele godine biti u mogućnosti da biciklistima ponudi bezbrižno, ugodno i motivirajuće iskustvo u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom."
 


Još 2000. godine Tacx je postala prva tvrtka koja je spojila računala s biciklističkim trenažerima sa kontrolom otpora, predstavljajući virtualni svijet treninga kojeg danas posjećujemo svaki put kad padne kiša (a ponekad i kada je sunčano). Također je prvi razvio zaslon koji ne samo da prikazuje podatke o vožnji, već i korisnicima omogućuje navigaciju nad virtualnim stazama i natjecanje s drugim vozačima preko interneta.

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.