Oprema

Campagnolo predstavio novu 12-brzinsku Super Record elektroničku grupu

Campagnolo je predstavio svoju najnoviju Super Record 12-brzina EPS elektroničku grupu, koju nudi sa obje verzije i obodnim (V-brake) i disk kočnicama, i možemo slobodno reći, ovo je najskuplja grupa ikad napravljena.

Talijanska tvrtka trenutno nudi samo novu elektronsku grupu u obliku Super Record-a, koja odražava mnoge aspekte vožnje kao i mehanička, a dolazi sa 11-29 i 11-32 opcijama kazeta, 50/34, 52/36 i 53/39 pogonskim lančanicima i Keramičkim ležajevima tvrtke CULT.
 


Campagnolo kroz EPS vidi dvije svrhe. Jedno je to što profesionalci traže, za munjevito brze izmjene brzina, te pouzdan i nesmetan rad. Druga svrha je za premium bicikle koji imaju izgradnju sa vrhunskim komponentama. Kada pričamo o cijenama EPS je skuplja gotovo 1500€ više od mehaničke, a Campy je ražmišljanja ako se već odlučujete za kupnju EPS-a zašto ne ići sa Super Record. Također, tada možete biti sigurni da ste se odlučili za najlakšu EPS grupu, budući da elektronika ionako dodaje nekoliko stotina grama.
 Srce sustava su Ergopower upravljačke poluge, koje su vizualno jako slične 11-brzinskoj verziji EPS-a. Dostupne su u opcijama za disk kočnice i V-brake, a novi EPS s 12 brzina ima mali gumb za izbor načina rada koji je skriven iza ručice svake poluge, omogućujući vozačima da provjeravaju vijek trajanja baterije, podese stražnji mjenjač u hodu i naprave dijagnostiku.
 


Pomoću tog gumba je i način na koji sustav komunicira s aplikacijom MyCampy, omogućujući korisnicima, između ostalog, prilagodbu izmjene brzina.
 


12-brzinski EPS također dobiva novu baterijsku jedinicu od Campagnolo i to Verzija 4, koja je kompatibilna s većinom okvira bicikla, a ujedno i nudi trajanje baterije negdje oko 1000 milja sa jednim punjenjem.
 

   


Nova 12-brzinska EPS grupa sada omogućuje vozačima da preko gumba na polugi izmjene sve brzine na kazeti s jednim dodirom. Campagnolo tvrdi da su poluge i mjenjači dovoljno precizni da se zaustave na bilo kojem zupčaniku koji vozač odabere i želi da se zaustave.
 

 


Campagnolova Multi-Dome tehnologija koja sadrži niz aluminijskih kupola smještenih u mjenjačima koji omogućuju "optimiziranu radnu snagu", također se prenosi na novi EPS. Znači, premda je prebacivanje elektroničko, grupa još uvijek posjeduje mehanički oblik indeksiranja koji sprječava nenamjerne pomake. Također, poluge se mogu podesiti pomoću heksadecimalnog ključa kako bi bile udobnije za manje ruke.
 


Zajedno s novom EPS grupom, Campagnolo je dodao novi obruč svojoj liniji Bora kotača. Zajedno s obručima od 60mm i 77mm, vozači sada mogu odabrati mnogo raznovrsniju dubinu obruča, pa se odlučiti i za onu od 45mm. S istim nabama i uzorkom žbica, kao kod WTO 60 i 77, novi WTO 45 ima obruč širine 19 mm (unutarnji) i keramičke ležajeve. Campagnolo kaže da kotači imaju vodeću aerodinamiku u industriji, krutost, otpor kotrljanja i manje trenje - velike tvrdnje koje će korisnici svakako testirati.
 

 


CIJENE

  • Campagnolo Super Record Disk Kočnica EPS 12-brzina: €4,677
  • Campagnolo Super Record Obodna kočnica (V-brake) EPS 12-brzina: €4,327


TEHNIČKI DETALJI

Grupa s disk kočnicama: 2.505 grama
Grupa sa obodnim kočnicama: 2.255 grama
Ergopower poluge (disk): 381 gram (par)
Ergopower poluge (obodne): 280 grama (par)
Stražnji mjenjač: 234 grama
Prednji mjenjač: 132 grama
Kaliperi disk kočnica: 118 grama
Rotori: 99 grama (140mm)
Obodne kočnice s direkt ugradnjom: 336 grama (par)
Tradicionalne obodne kočnice: 311 gram (par)
Pogon: 618 grama (172.5, 50/34)
Kaseta: 266 grama (11-29)
Lanac: 288 grama
Bora WTO 45 set kotača: 1.496 grama (obruč s obodnim kočnicama), 1.520 grama (disk kočnica)
Širina obruča: 19 mm (unutarnja)
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Redakcija BikeMagazin

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.