Oprema

Nova S-Ride M700 13-brzinska grupa za MTB

S-Ride omogućuje jednostavnu nadogradnju bicikla jer je kompatibilan s klasičnim freehubom. Jeftina i lagana 1 x 13 MTB grupa za koju vjerojatno nikada niste čuli. Napravili su čak i grupu 1×12 po cijeni koju je teško povjerovati.

Dok se vodeći svjetski proizvođači natječu s uvođenjem 12- brzinskih grupa inovativna kineska tvrtka predstavila je 13 brzinsku grupu. S-Ride je otkrio način kako postaviti veliku 13 brzinsku kazetu na klasični freehub.
 


M700 grupa možda neće izgledati kao najprofinjenija, ali čini se da daje solidne specifikacije, a istovremeno nadogradnju na 13 brzina čini jednostavnom. Dok većina 12 brzinskih grupa koje postoje na tržištu zahtijevaju novi freehub, S-Ride M700 omogućuje stavljanje nove 13 brzinske kazete na standardnom 10/11-brzinski freehub s HG tijelom. To je jedan od razloga što ovoj grupi daje drugi pogled.
 


Da bi se to postiglo, S-Ride je napravio veliki, izdubljeni gornji sklop zupčanika iz jednog komada od legure, koji se može postaviti preko žbica. Raspon zubi na kazeti kreće se od 11 do čak 52. Omjeri  prijenosa: 11-13-15-17-19-21-24-28-32-40-46-52.
 


Jednostavno možete koristiti bilo koji 10-11-brzinski HG kompatibilan freehub, bilo koji 12-brzinski lanac, i 12-brzinski pogonski lančanik koji su već na tržištu.

Koja je težina?

Stražnji mjenjač 287g, 408g za 13-brzinsku kazetu 11-52T i 124g za ručicu mjenjača 13 brzina.
 


Gdje kupiti?

S-Ride trenutno radi na razvoju europske distribucije, ali oni prodaju preko Aliexpress-a. 1x13 M700 će biti dostupan za prodaju u kolovozu, za sada je dostupan 1x12 M600 za 100 € / 150 € ovisno o boji.
 


http://www.s-ride.net/en/ 
Tekst: Aco Benfica 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.