Oprema

Rotor predstavio 13-brzinsku hidrauličku grupu

Iako je prvi put uočena na Tour Down Under u siječnju, sada je Rotor i službeno predstavio svoju najnoviju ponudu - 13T 1X hidrauličku grupu.

Lakša, s manje dijelova i učinkovitija, kako je opisuju inženjeri Rotora, poručujući da njihov novi hidraulički 13T pogonski sklop sa 1X nudi "pojednostavljeno i optimizirano iskustvo izmjene brzina".

Rotor kaže da je 1x13 lagana i robustna grupa koja koristi maksimalnu krutost i optimalnu strukturnu učinkovitost modernih sustava disk kočnica.
 


Tvrtka je također predstavila i dva jedinstvena seta kotača kako bi odgovarali 13-brzinskom pogonu, a oba očigledno imaju širu stražnju nabu koja sadrži dodatni zupčanik.

Stvarna težina grupe iznosi 1.785 g, uključujući stražnji mjenjač, šiftere, kalipere, hidraulična crijeva, 13T kazetu 10-36 i lanac od 126 linkova.

Indeksiranje stupnjeva prijenosa za 1x13 odvija se u stražnjem mjenjaču kako bi se dobile jasne i precizne izmjene brzina. Rotor također ima ugrađen mehanizam unutarnjeg kvačila - to pomaže da se lančana napetost stabilizira na neravnom terenu i pomogne u sprječavanju mogućeg oštećenja okvira od lanca što može biti značajnije izraženo na 1x pogonima.
 


Nadalje, španjolski inovatori kažu da nova grupa odgovara višestrukim disciplinama - modularna platforma može se instalirati na cestovnim, gravel, ciklokros i čak i na brdskim biciklima.

Uspon 1X pogona

Kao održiva i logična alternativa tradicionalnoj 2X11 grupaciji, Rotor je istaknuo da tipična dva prednja llančanika zapravo nude samo 14 stupnjeva prijenosa.

"Iako tradicionalna 2X11 grupacija ima teoretski 22 brzine, djelotvoran raspon stupnjeva prijenosa je 14-brzina zbog preklapanja kombinacija lančanika i zupčanika", rekao je glasnogovornik Rotora.
 


U kombinaciji s velikim rasponom 1X veličina zupčanika (38, 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 54) naše kazete s 13 brzina mogu se uskladiti i poboljšati raspon zupčanika, kao i stupnjeve prijenosa tradicionalnih 2X11 pogonskih sklopova.

"Bicikliste smo stavili u središte našeg re-dizajniranog 1X13 prijenosa analizirajući stvarne korisničke podatke zahvaljujući našoj sofisticiranoj tehnologiji mjerenja snage", poručuju.

"Naši inženjeri obrađuju primarne podatke kod finog podešavanja dizajna našeg pogonskog sklopa kako bi se postigao optimalni raspon kadence i najbolje moguće iskustvo pri bicikliranju."
 


Cijene i dostupnost

Grupacija s 13 brzina dostupna je u više skupina - svaka uključuje set kotača uzimajući u obzir da kotači drugih proizvođača neće primiti širi nabu koja je potrebna za 13 brzina.

• 1x13 Ultimate Performance 1x13 grupacijski sklop 2Inpower (Power Metar + karbonski kotači) 4.800 €

• 1x13 Super Light 1x13 grupacijski sklop Super light (Karbonski 13-brzinski kotači) 3.600 €

• 1x13 Adventure 1x13 grupacijski sklop (Aluminijski 13-brzinski kotači) 2.800 €
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.