Oprema

Testirali smo: SALICE 020 Italy sunčane naočale

Zahvaljujući našem partneru M-Bike Shop posljednjih mjesec dana proveli smo testirajući sunčane naočale Salice 020.

Ove naočale s bojama Italije dolaze s fotokromnim lećama, ali dostupno je puno drugih kombinacija.
 


ZNAČAJKE:

 • Inovativni sustav zamjene leća, uključuje 2 leće i odvojivi rub okvira koji vam omogućuje personaliziranje sunčanih naočala.
 • CRX - fotokromna sočiva sa svjetlosno reaktivnom tehnologijom omogućuju prilagođavanje leća promjenjivim svjetlosnim uvjetima.
 • RW - višeslojni zrcalni premaz smanjuje odsjaj i povećava kontrast
 • Napravljene od Grilamid-a s protukliznim Megol gumenim dijelovima koji jamče udobnost i optimalno prianjanje.
 • Sočivo IDRO je otporno na ogrebotine i odbijati će vodu i prašinu kako bi optimizirao vid.
 • Integrirana prednja ventilacija zraka.
 • Izmjenjivi Megol® gumeni uložak protiv klizanja s udobnim sustavom za oslanjanje na nos
 • Široka ventilirana polikarbonatna baza koja pruža široko-vidnu pokrivenost
 • Dodatni zasebni gumeni komad na nos koji se može koristiti bez postavljanja okvira izravno na leću
 • Termoformirana zaštitna futrola i krpa za čišćenje
 • Lagane i izdržljive


 


Fotokromatska leće djeluju jako dobro, brzo reagiraju na promjenu razine svjetlosti i nisu previše tamne kako ni odlično funkcionirale u ljetnim uvjetima. Leće su je prilične velike, tako da dobra periferna pokrivenost i bočni odsjaji nisu problem. Obično velike leće znači da bi tu trebalo postojati određeno zamagljivanje kad se zaustavite, no ja doista nisam imao takvo iskustvo. Veliki ugrađeni otvori za ventilaciju u vrhovima naočala, izgleda da odlično obavljaju svoj posao i onemogućuju zamagljivanje naočala.
 

 

Donji dio okvira je jednostanvo uklonjiv, jednako kao i gornji dio u bojama Italije.
Ne volite Italiju, nema problema jednostavno uklonite i imate naočale po osobnom izboru
.


Prva stvar koja mi je upala u oči je donji dio okvira na naočalama. Jednostavno do sada sam preferirao naočale koje nemaju ugrađen donji dio iz razloga što pri okretanju glave na cestovnom biciklu ovaj dio jednostavno smeta i zaklanja pogled. No SALICE tu dolazi sa odgovorom i daje mogućnost uklanjanja donjeg dijela okvira i ugradnje gumenog dijela za nos izravno na leće. To ostavlja mogućnost nošenja naočala bez donjeg dijela okvira, no moramo priznati da i vožnja sa uključenim okvirom na donjem dijelu naočala ne predstavlja problem i ne zaklanja previše pogled pri okretanju glave u vožnji.
 


Salice tvrdi da su leće tretirane kako bi se osiguralo da kiša brzo odlazi sa njih, iako to u praksi nisam testirao. Obično bih imao iskustvo sa kapanjem znoja sa kacige na unutarnji dio leće, koji je ostavljao tragove. Također Salice tvrdi da postoji i tretman protiv odsjaja s unutarnje strane leće. Ono što sam otkrio da imam malo napora za oči na duljim vožnjama, pa mi se činilo da je ovo učinkovito.
 


Ruke naočala su udobne, a na njihovim je krajevima ugrađen mekši komad. Nosnica je izrađena od istog materijala. Prilično je velika i nalazim da je udobna na nosu. Ako želite promijeniti leće, morate ukloniti gumu, mada to nije teška operacija i guma se lagano ugadi i čvrsto stoji na mjestu.
 


Zamjena leće također je prilično jednostavna, s donjim okvirom koji se uklanja i utorom na vrhu okvira u koji leća nalegne. Također, kao što sam naveo moguće je ukloniti donji dio okvira i ugraditi gumu direktno na leću i nalazim da naočale i na ovaj način pristaju savršeno dobro.

Presuda

Udobne, svestrane sunčane naočale, dobro prilagođene vožnji u izrazito sunčanim uvjetima.
 


Detalji

Težina: 30g
Boja okvira: Crna ili Bijela
Leće: Fotokromatske i prozirne
Kontakt: http://www.m-bikeshop.com 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.