Oprema

Latus CL: 152mm novo kompaktno sjedalo od Selle Repente

Najnovija kreacija talijanskih proizvođača sjedala Selle Repente nosi ime Latus CL. Kako bi udovoljilo potrebama korisnika koji zahtjevaju široka sjedišta, talijanska marka je u svoj asortiman dodala novo kompaktno i lagano sjedalo.

Dimenzije Latusa CL su 240mm x 152mm, a njegova težina je samo 145 grama.
 


Konstrukcija je izrađena od jednosmjernih karbonskih vlakana s ojačanjima od Twill tkanine, koja se posebno obrađuje kako bi se poboljšala mehanička svojstva ovog materijala. Sjedalo ima značajke railova diferencijalnog presjeka.

Latus CL (što na latinskom znači "150 - širok") ima spljoštenu stražnju potpornu površinu kako bi pružio najbolju potporu čak i u slučaju jako udaljenih ishijalnih gomolja ("sjedne kosti").

Sjedalo sadrži aksijaln kanal, čiji oblik prati profil kostiju vozača koji odgovara nagibu zdjelice. Anatomski kanal dostiže svoju maksimalnu dubinu gdje je to najkorisnije za olakšavanje pritiska na perinealno područje.

Zakrivljenost između šireg dijela sjedala i suženog prednjeg dijela dizajnirana je tako da jamči maksimalnu slobodu pokreta nogu i izbjegava trenje unutarnjih bedara.

Gledano sa strane, gornji profil sjedala ima blagi središnji razmak, čija je svrha pomoći biciklistima u održavanju najudobnijeg položaja za vožnju sprječavajući pomicanje prema naprijed.
 


Dodatne obloge izrađene od EVA materijala visokih performansi osiguravaju potporu cijelom dužinom sjedala sve do prednje strane, izbjegavajući nelagodu i utrnuća čak i kada vozite u aerodinamičnom položaju.

Latus CL je visokokvalitetno kompaktno sjedalo za cestovni i brdski biciklizam, udoban je i lagan, dizajnirano za muškarce i žene.

Preporučena cijena sjedala je 219 eura.

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.