Oprema

Testirali smo biciklističke komplete od Quest.hr

Ako ste u potrazi za dobrim i kvalitetnim biciklističkim dresom, ne tražite dalje. Već određeno vrijeme testiramo opremu koju smo naručili preko tvrtke Quest.hr i donosimo utiske.

Moramo priznati da smo do sada nosili i testirali jako velik broj biciklističke opreme, počevši od nabavke onih kineskih dresova sa EBay-a na samim počecima bavljenja biciklizmom, pa do nekih vrhunskih i jako skupih komada biciklističke odjeće. Svakako prilikom nabavke, ukoliko želite pouzdan kvalitet, imajte na umu da je to u osnovi visoko-tehnički napredna, a samim tim i neuobičajeno skupa oprema. Želimo reći, da ove stvati nisu samo besmislice: najbolji biciklistički dresovi imaju izvrsna aerodinamička svojstva i vrhunske karakteristike upravljanja temperaturom, a neki od njih mogu vas čak i održati suhim.
 


Vidite, moderni biciklistički dres dizajniran je tako da pristane na vaš torzo poput rukavica od lateksa, što znači da njegov nosilac pozitivno klizi kroz zrak poput vrućeg noža kroz maslac. Ono što nikako ne želite su vrećaste majice koje vijore na vjetru i nerijetko uzrokuju svakojake probleme s bradavicama. Biciklistički komplet naravno, ne definira vas, ali budući da je život na dva kotača tako raznolik podvig, nije ni čudo što su vozači pronašli načine prikazivanja svoje osobnosti kroz odjeću koju nose.
 


Da se vratimo na temu ... znaju li Poljaci posao? Pa, u ovom slučaju mogu sa sigurnošću kazati - DA! 

Ovo je jedan od onih kompleta u kojem se osjećate dobro od prvog trenutka kad ga obučete na sebe. To je više zbog tkanina od kojih se svi dobro osjećamo i jednostavno znate da će performanse biti tamo i prije nego što počnete da razmišljate o tome. Dobar biciklistički dres može vam drastično poboljšati udobnost i samopouzdanje na biciklu, a Quest.hr vam ostavlja i mnoštvo izbora - s nečim što će odgovarati većini vaših preferenci i naravno vašim bankovnim sposobnostima. Prilikom izrade stiliziranog klubskog dresa imate mnošto mogućnosti na odabir od silikonke trake, džepova, odabira vrste uloška, zatvarača i još mnogo toga.  Pa krenimo redom, što gledati prilikom narudžbe biciklističkog kompleta?
 

 • Kao što smo već gore naveli, želite da biciklistički dres bude prilično blizu kože, sa što manje lepršavog materijala. Ovo će biti posebno važno vozačima koji vole utrke i žestoke vožnje, odnosno koji će cijeniti sve aerodinamičke prednosti ovog dresa. Dobar dres važan je u smislu udobnosti i izgleda. Nećete željeti pretjerano uzak dres u kojem ćete izgledati kao da imate zračnicu oko struka, kao ni onaj koji leprša na vama i ostavlja dojam pravog amatera.
  Dobar dres će učiniti da izgledate dobro i jednako se dobro osjećate na vašim vožnjama, osjećaj kao da posjedujete cestu kojom vozite.
   
 • Tkanina koja nudi veliku količinu istezanja bit će idealna i za očekivati je da brzo upija znoj i odnosi ga sa vaše kože i isto tako jednako brzo se suši. Oni premium modeli dresova imaju laserski izrezane rukave ili silikonske trake oko ruka i struka.
  Pravi izbor tkanine biti će ključan po pitanju vaše udobnosti. Vidjeli smo ranije vozače na Tour de France utrci s gadnim opeklinama od sunca zbog mrežastih dresova. Razmislite o uvjetima u kojima ćete voziti bicikl i razmislite o pravom odabiru materijala koji vam je potreban. Ključan materijal je onaj koji je prozračan i koji osigurava da tijekom cijele vožnje ne budete natopljeni znojem.
   

 
 

 • Današnji cestovni biciklisti, vole dodatne kilometraže i teške vožnje na dva kotača, pa im je potrebno gorivo i zalihe za ove epske vožnje. U tom pogledu, dobar biciklistički dres vas drži pokrivenim, jer bi trebao imati niz zgodnih i lako dostupnih džepova na stražnjoj strani za navedene potrepštine. Tradicionalno biciklistički dresovi imaju tri stražnja džepa za spremanje osnovnih potrepština: mobitel, ključevi, gelovi i čokoladice ili neke druge osobne dragocjenosti. Platite još malo i dobijete dodatni džep s patentnim zatvaračem koji je vodootporan da biste zaštitili svoj pametni telefon ili novac koji nerijetko nosimo na naše vožnje.
  Uvijek vam savjetujemo da za hitne slučajeve na svoje vožnje nosite mobilni telefon, ali ne želite da se neprestano brinete hoće li iskočiti iz vašeg stražnjeg džepa. Plitki džepovi ili preslabi džepovi jednako nisu dobri ni za mini pumpe, dok dodatni džep s zatvaračem i naravno dublji džepovi daju bezbrižnost na vožnji po pitanju vaših dragocjenosti.
   
 • Željeti ćete da dres ima dobar zip zatvarač: lako se zakopčava cijelom dužinom prema gore, bez ograničavanja ili zapinjanja. Također ćete željeti da je dovoljno elastičan kako ne bi stvarao onaj vrećasti izgled i nakupljao dres na prednjem dijelu stomaka, prilikom savijanja ili vožnje u aerodinamičnom položaju.
   
 • I naravno, željeti ćete imati dobar uložak, kako bi vaše vožnje bile udobne i što manje bolne po vašu stražnjicu. Ovo je nešto čime smo posebno zadovoljni kod Quest.hr dresova i što nam ovaj dres ističe iznad ostalih koje smo testirali. Za naše BikeMagazin bib hlače smo odabrali  zeleni uložak "TRS Profesional" od La Fonte-a i moramo reći da smo izuzetno zadovoljni sa udobnošću i na onim dužim vožnjama od 5-6 sati nemamo nikakvih problema niti neugodnih osjećaja u predjelu stražnjice.
   


Inače po ispitivanjima stručnjaka navedeni uložak nije ono najbolje što quest nudi, pa nas zanima kakvi su ti iz samog vrha, a mislimo na Galio gelpad od Dolomita te MTB Endurance ili Road Endurance od Elastic interfacea


Vrhunski bib ulošci su napravljeni od 10 panela i 6 (da 6) tkanina za mega udobnost i pružaju dobru razinu kompresije, što je ujedno i usko povezano s vašim performansama na biciklu. Silikonske trake na nogavicama su visokokvalitetne i neprimjetne u upotrebi. Krajevi nogavica drže se na mjestu pomoću ovih besprijekornih traka za noge i nema mjesta onim nepoželjnim nakupljanjima oko noga i osjećaja kao da nogavice lepršaju.
 

 


Po pitanju biciklističkog kompleta smatramo da je Quest pravi izbor. Jasno je kada je marka uložila bezbroj sati razvoja kako bi osmislila proizvod koji ispunjava gotovo svaki zahtjev kojog se sjetite. U ovom sam kompletu napravio nekoliko tisuća kilometara i zaista sam impresioniran. Džepovi su lako dostupni, stane za bicikliste i nema gomilanja, vučenja ili uvijanja tkanine, kao ni onih neugodnih osjećaja na dugim vožnjama sa trostrukim znamenkama.

U vrućim vremenima dres je činio izvrstan posao čuvajući me prozračnim i tek kad kada bi moje vožnje uključivale neke planinske uspone na suncu od 30+ stupnjeva, osjetio sam sam potrebu otkopčavanja dresa na prednjem dijelu kako bih se dodatno rashladio.
 


Bib hlače su veliki preformer na mojim vožnjama i odlično su pristajale sa dugim i širokom naramenicama koje se gotovo ne promjećuju pod dresom i ne daju osjećaj pritiska na ramenima i drže sve stvari na svom mjestu. Ono što mi se posebno sviđa su malo duže nogavice i mrežasti prozračni dio u predjelu prepona. Kao što sam već ranije naveo, uložak TRS Profesional od proizvođača LaFonte je sjajan gdje nemam apsolutno nikakvih pritužbi.
 


Ono što mi se posebno sviđa jeste da sam bio u mogućnosti obući za broj manji komplet nego što nosim kod nekih drugih proizvođača i komplet mi je i dalje savršeno pristajao i davao udoban osjećaj u vožnji. Super je što kompanija također radi i triatlonska odijela, kao i opremu za trčanje, tako da su također i neki naši urednici koji su više u triatlonu bili pokriveni po pitanju narudžbe posebno dizajniranih BikeMagazin kompleta.
 

  


Cijena jednog ovakvog kompleta kreće se oko 100€ (testirani BikeMagazin Race komplet), što će neki možda i smatrati visokim, no ukoliko želite imati vrhunski proizvod to ćete morati i platiti. Međutim, ako uzmete u obzir da prilikom kupovine u specijaliziranim trgovinama cijene kompleta znaju biti i veće, gdje možda nekad i ne dobijete ovako kvalitetan uložak, plus dizajn dresa po osobnim preferencijama, mislimo da je cijena srazmjerna ponudi, zapravo ovo smatramo povoljnijim izborom, jer imate mogućnost odabira svakog dijela zasebno na kompletu, od uloška, zip zatvarača, džepova, tkanine....
P.S.Inače cijene osnovne kolekcije SPORT  idu već od 80 Eura.
 


Dodatan plus je što Quest ne zahtjeva minimalnu količinu od 10 kompleta prilikom narudžbe kako neki ostali proizvodači, već idu i s 1  kompletom kao minimalnom porudžbom, a povoljnije cijene su preko 7 naručenih komada određenog artikla. Plus jako kvalitetna usluga i osoblje koje je uvijek na raspolaganju ... vjerujemo da smo vam pomogli u izboru, prilikom nabavke kompleta za iduću sezonu. ;)

Više informacija na službenoj web stranici www.quest.hr 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.