Oprema

Na testu: 13-brzinska S-Ride M700 grupa za MTB

Nakon dugo očekivanja testirali smo 13 brzinsku S-Ride M700 grupu za MTB. Prvi dojmovi pokazuju da je sustav impresivno napravljen i dobro osmišljen.

Inovativna kineska tvrtka S-Ride pojavila se na Eurobikeu 2018. sa super jeftinom 12 brzinskom grupom a ove godine predstavili su čak 13 brzina. 
 


Dok većina 12 brzinskih grupa koje postoje na tržištu zahtijevaju novi freehub, S-Ride M700 omogućuje stavljanje 13 brzinske kazete na standardni 9/10/11-brzinski freehub s HG tijelom što omogućuje jednostavnu nadogradnju a podržava klasične 1x lančanike i 12 brzinske lance.
 

 


Ideja za uklanjanjem prednjeg mjenjača oduvijek je imala ogromnu privlačnost – u smislu zategnutosti lanca, dizajna okvira, težine i održavanja. Također 1x13 sustav nudi veći raspon od velike većine 2x11 sustava.
 


Što se tiče mase, teško je u ovom  trenutku usporediti sa Sram ili Shimano koji još nisu uveli 13 brzina. Međutim na osnovu povijesnih podataka o masi pojedinih komponenti izračunali smo da se dodavanjem jedne brzine masa povećava u prosjeku za 15% neovisno o proizvođaču i klasi opreme. Stoga se može očekivati da će S-Ride M700 biti u rangu 1. klase a već je i sad lakši od 12 brzinskih grupa XT i GX Eagle.
 


 Izvor podataka o masi pojedinih komponenti: 1 – Blister, 2 -  Bikerumor, 3 – Pinkbike, 4 - Bikerumor, 5 – Pinkbike, 6 – Bikerumor,  7 – Bikerumor,  8 – Pinkbike 


S-Ride je napravio kazetu od 11 do 52 s blažim omjerima i manjim skokovima.  Kazeta je izrađena u dvije polovice, pola od obrađene legure a druga od čelika s iznenađujuće malom težinom; svega 408 g.
 

 


Mjenjač je robusno napravljen i možda ne izgleda dizajnerski savršen ali je vrlo čvrst s jakom oprugom. Težina mjenjača je 287 g.
 


Novi 13 brzinski shifter omogućuje s jednim pomakom ručice promijeniti čak 5 brzina odjednom, težina shiftera je 126 g.
 


Novi mehanizam mjenjača ima mnogo uglađeniji pomak od klasičnih 12 brzinskih mjenjača. Kroz cijeli raspon kazete, promjena brzine se vrlo malo osjetila, čak i kad se prebacilo na 52 zuba a isto tako lagano i vraća kad staza zaravni.  Vožnja preko grubljih dijelova staze mnogo je kvalitetnija jer novi sustav opruga u mjenjaču smanjuje skakanje lanca.
 


Kazeta s 52 zuba omogućit će vozačima stavljanje 38 zuba naprijed što je velika prednost za postizanje veće brzine kod laganih nizbrdica. Bez obzira na broj zubaca pogona 1x13 brzinska grupa pruža mogućnost vozačima koji nisu prešli na 1x da mogu voziti istim stazama kojim voze i s 2x. Ako se malo bojite promjene, trebat će vam samo jedna vožnja da biste vidjeli da 1x13 može pružiti raspon koji ste tražili.
 

 


Iako nismo imali velika očekivanja od relativno novog brenda već u prvim kilometrima shvatili smo da se radi o ozbiljnoj grupi. Promjena brzina bila je glatka pa čak i  pod najvećim opterećenjem kako prema gore tako i prema dolje po kazeti a dovoljan je tek mali pomak ručice za prebacivanje. Na neravnoj stazi mjenjač se dobro ponašao a lanac nije previše skakao. Sve u svemu vrlo samo zadovoljni sa S-Ride M700 1x13 a grupa s obzirom na to da je 13-ica vrlo je lagana.

 

 

Tekst i Foto: Borna Vidović 
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.