Oprema

Shimano Deore dobiva 12 brzina i nadogradnju na kočnicama

Tvrtka Shimano je predstavila najnovije izdanje Deore grupacije koja donosi nekoliko razloga za uzbuđenje.

Shimano tehnologija napokon je proizvela cjenovno povoljniji 12-brzinski pogon za sve svoje ljubitelje komponenti. Brdski biciklisti koji paze na budžet, a kojima su pči uprte u 12-brzinski prijenos i snažne kočnice, uživat će u tehničkim specifikacijama nove Shimano Deore M6100 grupe.
 


Velikodušna 12-brzinska stražnja kaseta donosi velikodušni raspona brzina od 10-51T postavljenih na čelične lančanike i Microspline jezgru.

Lanac se kortlja preko Shimano RD-M6100-SGS stražnjeg mjenjača, kojim se okreće 13T kotačić i održava napetost pogonskog sklopa uz Shadow+ tehnologiju kvačila.
 


Snaga nogu prenosi se preko novog Deore 12-brzinskog pogona, koji je sada dostupan u dvije dužine poluga, kao i sa opcijaom do dva lančanika. Vozači koji cijene veću polugu mogu se odlučiti za 175-milietarske Deore od 12-stupanjski prijenos, dok oni koji su odvažniji na tehničkom terenu i paze na udarce poluga od teren mogu odabrati kraću 170mm opciju. Shimanoove Deore 12-stupanjski lančanici dolaze s opcijom od 30T ili 32T zuba na lančaniku.
 


12-brzinski M6100 mjenjač pokretati će se pomoću šiftera kojeg aktivira vaš palac, koji ima mogućnost od 14mm bočnog lateralnog pomicanja i 10 stupnjeva rotacije. Te izmjene pružaju ne samo izvrsnu ergonomiju, već i izbjegavaju prepune upravljače. Novi Shimanoov 12-brzionski šifter M6100 lako se postavlja s kontrolama kočnica, kao i opcijom pomične cijevi sjedala.
 


Nove Shimano Deore kočnice doista su impresivne, s opcijom od dva- ili četvero klipna M6100 kalipera, koji imaju redizajniranu polugu za vrhunsku modulaciju.

Cijene za novu Shimano M6100 grupe s 12-brzina, a koje su nama poznate su okvirne,  tako doznajemo da će novi Shimano pogon iznositi cca.98,00 EUR, stražnji mjenjač 65,00 EUR i 36,00 EUR za novi Deore šifter. Shimano-ova 12-brzinska kaseta prodaje se za 98,00 EUR, a odgovarajući lanac po cijeni od 27,00 EUR.
 


Deore kočnice s opcijom dva klipa koštaju 87,00 EUR, dok će snažnije četvero-klipne M6100 biti vaše za 110,00 EUR i vjerujemo za koje će se odlučiti mnogi žestoki vozače kojima je potrebna sposobnost zaustavljanja bez blijedih lica na onim žestokim i brzim spustevima.

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.