Oprema

SRAM patentirao sustav za 2x pogone bez mjenjača

Nedavno je SRAM predstavio svoju novu 12-brzinsku kasetu s rasponom 10-52T: Eagle 520%. Sa 52 stupnja prijenosa, SRAM je trenutno na vrhu 1x12 pogonskih sustava i ponovno je nadmašio Shimano, koji je do sada vladao vrhom s kasetom od 10-51T.

Činjenica da u ovoj nesmislenoj utrci pobjeđuje samo razlika u samom jednom zubu natjerala nas je da posumnjamo da su 1x12 pogonski sklopovi dosegli svoju granicu. Sumnja se potvrdila nakon saznanja kako je SRAM izbacio patent u kojem vidimo novi pogonski sustav dvostrukog lančanika bez konvencionalnog mjenjača.
 


Prije nekoliko godina, dolazak pogonskog sklopa s jednim lančanikom bio je prava revolucija, s tim da je SRAM bio njegov vodeći eksponent. Eliminacijom prednjeg mjenjača, postignuta je manja težina i mehanička jednostavnost, a zahvaljujući progresivnom povećanju stražnjih menjača i raspona kaseta, postignut je raspon izmjene brzina koji uopće nije niži od pogonskih sklopova s 2 ili 3 lančanika. Ali već znamo da biciklistička industrija nikada ne prestaje i ovaj patent otkriva da SRAM radi na novim sustavima koji bi mogli vratiti dva lančanika na brdski bicikl.
 


Patent je objavljen prošlog svibnja/maja, a izašao je na vidjelo zahvaljujući web stranici Cyclingtips. Ovdje možemo vidjeti originalni bežični pogonski sustav dvostrukog lančanika integriran u donjem nosaču, gdje bi se lanac spustio s lančanika pomoću dvije polugice koje bi lanac bacile na donji lančanik i popeo se na veći zahvaljujući trećoj integriranoj polugici smještenoj između lančanika koja ima za svrhu podizanje lanca do većeg lančanika. Rotacione integfrirane polugice ili nazovimo ih klinčići koriste se i za prebacivanje lanca prema gore na veći lančanik ili pak prema dolje na onaj niži.
 


Očito je da je ovaj sustav mnogo složen, jer uključuje nekoliko senzora za aktiviranje izmjene brzina i zaustavljanje kad je lanac u željenom položaju, među stotinama drugih detalja. Kompletan patent možete pogledati OVDJE gdje je objašnjen s više od 30.000 riječi i 78 crteža što je iskreno predugo i preopširno čak i ako govorimo o patentu.
 


Ono što već znamo jeste da tamo vani postoji tisuće patenata koji nikada ne ugledaju svjetlo dana i ovo bi vrlo lako mogao biti jedan od njih. Ali zanimljivo je vidjeti kako SRAM istražuje druge alternative u trenutcima kada većina ljudi razmišlja o tome da li će SRAM uskoro predstaviti 1x13 pogonski sklop.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.