Oprema

Roval predstavio nove cestovne kotače: Alpinist CLX i Rapide CLX

S novim Alpinist CLX i Rapide CLX kotačima, Roval predstavlja dva seta kotača za cestovne bicikiste koji imaju za cilj usrećiti i klasične stručnjake za uspone ili brdske vozače, kao i lovce na KOM-ove.

Što još je novo, osim različite veličine oburča za prednju i stražnju stranu i rekordne težine klinčer kotače, možete saznati u službenom priopćenju.
 


Roval Rapide CLX - potpuna brzina

Za klasične svestrane utrke, za napade na lokalne KOM-ove i "spaljivanje" nogu vaših prijatelja i neprijatelja, kao i za sve ostale terene poput ravnih dionica čak i pri bočnim vjetrovima ili vožnje/trening na trenažerima, Roval predstavlja Rapide CLX. Cilj Rovala u razvoju bio je napraviti najbrže i najsvestranije kotače na svijetu. Rapide CLX (1.400g prema Rovalu) pravi je sveobuhvatni i najbrži kotač; uspješno spajajući malu težinu kotača s nižim aerodinamičkim otporom od njihovih namjenskih aero kotača, zadržavajući pritom stabilno upravljanje poput nekih kotača s plitkim obručima.
 

 


Roval je podružnica tvrtke Specialized koja svoje proizvode razvija neovisno od tvrtke Specialized. Prema Rovalu, prednji kotač uzrokuje većinu nestabilnosti zbog bočnih udara vjetra, zbog čega je obruč prednjeg kotača dizajniran da bude ravniji i širi od obruča stražnjeg kotača. Prednji kotač ima vanjsku širinu oboda od 35mm i namijenjen je smanjenju otpora zraka i povećanju stabilnosti, dok bi dubina obruča od 51mm trebala poboljšati stabilnost u naletima vjetra. Stražnji kotač je nešto uži s širinom oboda od 30mm i, u kombinaciji s dubinom obruča od 60mm, namijenjen je daljnjem smanjenju otpora zraka.
 


Roval Alpinist CLX - Lagano je ispravno

Osvojite planine, poravnajte brežuljke i osjetite kako vam bicikl oživljava s najlakšim cestovnim kotačima koji su ikad napravljeni (1.248g prema Rovalu). Masa je neprijatelj performansi, a nema mjesta; niti izgovora, ni za jedan višak grama kad jurite KOM-ove i krenete usponom na planinske vrhove. Težina je svedena na apsolutni minimum kako bi se iskoristio svaki vat energije bez žrtvovanja snage, kvalitete vožnje i trajnosti koji su presudni za dugoročne performanse i zadovoljstvo.
 

 


Aero Flange nabe koje se nalaze i na kotačima Rapide i Alpinist čine osnovu snažnih, laganih i brzih kotača. Aerodinamički su optimizirane, sa širokim osovinama za pričvršćivanje za povećanu čvrstoću i smanjenom težinom žbica, također imaju zatvorene ležajeve za ultra glatko kotrljanje uz profinjenu preciznost novih DT Swiss unutarnjih dijelova.
 


Za više informacija o kotačima Roval Alpinist CLX i Rapide CLX posjetite rovalcomponents.com

Tekst i fotografije: Roval/Specialized

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.