Oprema

Roval predstavio CLX50 najlakši set aero kotača na tržištu

Specializedov partner u izradi kotača, Roval predstavio novi "u klasi vodeći" CLX50 set kotača, kako bi popunili ponudu.

Popunjavanje praznine, kako je to Roval nazvao između svog najbržeg i najpovoljeg modela aerodinamičkih kotača CLC64 i njihovog najlakšeg CLX32 seta kotača - novi CLX50 objedinjuju najbolje iz oba svijeta, omogućujući više upravljačkog samopouzdanja zadržavajući specifikacije lagane težine i aerodinamičnosti kako bi se povećala učinkovitost.


Najlakši 50mm duboki aero set kotača na tržištu?

Nazivajući ih “unicorn wheel”, Specialized je htio biti siguran da će to bez obzira na sve uvjete, CLX50 biti savršen izbor.

Američki brend tvrdi da su to najlakši kotači sa obodnim kočnicama dubine 50mm koje imamo na tržištu, a njihova težina iznosti nevjerovatnih 1375grama, dok model sa disk kočnicama dolazi sa težinom od 1415grama za set kotača.

Iz Specializeda su rekli: "Nakon uspjeha oba naša CLX64 i CLX32, znali smo da je najbolja opcija da nastavimo sa razvojem našeg asortimana kotača. I dok su 64 najbrži kotači koje smo ikada testirali, a 32 imaju najbolju kombinaciju aerodinamike i težine, trebali smo jedan kotač koji će biti pravi ubojica - tu dolazi CLX50."

Oni su - ako su brojke istinite - najmanje 50grama lakše od svojih najbližih suparnika, uključujući Zipp 303 NSW i novi 454 NSW model.


Sve osnove su pokrivene, sa quick release, vijak kroz osovinu i tubeless kompaktibilnošću

Kotači su tubeless kompaktibilni, odnosno omogućena je ugradnja sitema bez zračnica, koriste širi unutarnji rub (20,7mm), koji pomaže da šira guma lakše nalegne i teoretski više su aerodinamični.

Novi aero kotači se po pitanju naba oslanjaju na DT Swiss sa CeramicSpeed ležajevima. Također, kupci će imati mogućnost da se odluče između quick release i vijak kroz osovinu načina montiranja kotača.


Novi Roval set kotača nam po pitanju dizajna izgleda fantastično

Svi kotači su dostupni i pojedinačno, te će njihova cijena iznositi 770€ za prednji kotač (disk ili obodni) i 1100€ za stražnji (disk ili obodni). Disk kotači će biti dostupni na tržištu već od sredine veljače, dok su kotači sa obodnim kočnicama na tržištu dostupni već od 13.siječnja.

Specifikacije:

- 50mm dubina, kompletna karbonska izrada. 20,7mm širine, tubelles kompaktibilni.
- DT Swiss aerolit žbice i DT Swiss aluminijske prolock niple
- Roval aero nabe. DT Swiss 240 s CeramicSpeed ležajevima
- Težina po setu kotača: 1375grama - obodne kočnice; 1415grama - disk kočnice; 1235grama - obodne kočnice tubular
- Roval CLX50 prednji kotač (disk ili obodni): 770€       
- Roval CLX50 stražnji kotač (disk ili obodni): 1100€ 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.