Crna Gora

Uspješno organizovan XCE "Uhvati Tempo" Kolašin 2018.

Kraj biciklističke sezone je zvanično obilježen prvoj ikada organizovanoj XCE trci u Crnoj Gori. Ponosni smo što se sve išlo po planu i zahvaljujući svoj podršci koju smo imali smo uspjeli da za prvu godinu, iako rekreativnog karaktera, okupimo blizu 50 takmičara na startu.

Prva polovina Novembra nas je iznenadila odličnim vremenskim uslovima koji su nas ispratili cijelog dana. Start i cilj trke je bio u rekreativnoj zoni Kolašina, u neposrednoj blizini sportske sale/doma mladih.
 


Trku je otvorio predsjednik Opštine Kolašin Bato Bulatović, koji je ispred svih takmičara dao doznanja da, za ovakav vid kako rekreacije tako i takmičenja, od grada Kolašina ima podršku u organizaciji.

Iako rekreativnog karaktera, u trci su nagradjeni naši najmladji učesnici do 5 godina, ukupna muška i ženska kategorija.
 


Kao naš najmladji pobjednik, svoju prvu ciljnu liniju je prešao i zlatnom medaljom okitio Lazar Krcunović. Kao drugoplasirani u cilj je ušao Andrija Vlahović, dok je njihov vršnjak Mihajlo Noveljić uspio osvojiti treće mjesto. Četvrto mjesto, ali prvo u konkurenciji djevojčica do pet godina je osvojila Petra Tapušković.

U konkurenciji dana, zlatnu medjalju je osvojila, nama dobro poznata po odličnoj organizaciji MTB takmičenja - Ana Petrović Njegoš (BK Perun, Nikšić). Kao drugoplasirana u cilje je ušla Viktorija Šćepanović sa malim zaostatkom, dok je poslednji stepenik podijuma osvojila Gordana Bulatović.
 


Najveća borba, ujedno i najveći broj grupa je imala muška katetegorija sa preko 30 takmičara. Uzimajući u obzir broj godina, kao i iskustvo na takmičenjima, ovo je bila prilika da zablistaju i oni koji se prvi put oprobaju u takmičarskom biciklizmu, pa je pored naših najmladjih takmičara koji su 2015. godište, nastupili i najhrabriji Refik Sadiković, Sinan Hot i Nenad Bašić, koji broje i preko 60 godina.
 


Kao prvoplasirani u cilj je ušao talentovani mladi takmičar iz podgoričkog kluba "Džada" - Miloš Vračar. Drugo i treće mjesto na podijumu popunjavanju njegove timske kolege Danilo Vukčević i Bobo Milonjić.
 

 


Po riječima svih prisutnih, trka je protekla u najboljem mogućem redu, bez ikakvih povreda i incidenata koji znaju da naruše tok takmičenja. Kao organizatori smo jako zadovoljni odzivom takmičara i već radimo na pripremi za 2019-u godinu, kada u MTB kalendaru Crne Gore zauzimamo dva datuma: MTB vikend u Kolašinu sa XCE i XCO trkom u dva takmičarska dana, kao i MTB trkom u Bijelom Polju.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim sponzorima koji su podržali organizaciju ove trke i time dali doprinos i vetar u ledja za dalji organizacioni rad.

Press: Biciklistički klub "MFR - Tempo"

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.