Bosna i Hercegovina

LejlaTanović završila sezonu kao 71. biciklistkinja svijeta

Jedanaestruka državna prvakinja i četverostruka uzastopna balkanska prvakinja Lejla Tanović završila je svoju najuspješniju sezonu na 71. mjestu svjetske UCI ranking liste.

Bh.biciklistkinja nastupila je na 24 utrke u protekloj sezoni što je bio najveći broj takmičenja za našu predstavnicu u jednoj godini.
 


Pokazatelj dobre forme za Tanović bile su prve utrke u Španiji kada je na prestižnoj UCI C1 utrci u Chelvi osvojila 6. mjesto te zatim 3. mjesto na etapnoj utrci Costa Blanca koja se vozila u paru. Tokom sezone uspjela je ostvariti 6 pobjeda na UCI utrkama što je novi rekord pobjeda za bh.biciklizam u jednoj godini. 
 


"Izuzetno sam zadovoljna sezonom u kojoj sam ostvarila veliki broj dobrih rezultata i pobjeda. Sezona je bila izazovna i naporna ali smo uspjeli od februara do oktobra održavati visoku formu bez povreda. Plasmanom na 71. mjesto svjetske ranking liste mogu biti zadovoljna jer je to moja najbolja pozicija do sada, međutim već na otvaranju naredne sezone imam priliku za dodatni napredak što ću sigurno iskoristiti“, rekla je Lejla Tanović.
 


Osvojenim UCI bodovima Tanović je uspjela plasirati Bosnu i Hercegovinu na 38. mjesto u ženskoj konkurenciji. Naredna sezona za našu takmičarku počinje veoma brzo a glavni cilj će biti osvajanje što većeg broja UCI bodova.

"Iako je Lejla ostvarila niz dobrih rezultata i pobjeda zasigurno da je najveći potencijal pokazala na utrci u Mađarskoj osvojivši peto mjesto u izvrsnoj konkurenciji gdje je pobjedu odnijela dvostruka osvajačica olimpijske medalje. Ciljevi za narednu sezonu su veoma visoki a plan je ostvariti što veći broj UCI bodova, tako da smo s pripremama već startali a veoma brzo je u planu prvi zimski kamp“, rekao je za kraj selektor reprezentacije Amar Njemčević.

 

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.