Bosna i Hercegovina

Kalaba uspješan na Američkom koledžu u Texasu

Da rezultat nije samo bitan za "BK Metalac" već i kad je u pitanju sama škola i daljnje školovanje sportaša govore rezultati mladog Pavla Kalabe koji uspješno nastupa za "Midwestern University" u Wichita Falls, Texas.

Ovaj Banjalučanin je također član "BK Metalac" i uspješno je nastupao za klub do Sredine ljeta osvojivši ekipnu titulu prvaka Srbije sa ostalim članovima Metalca.
 


Od augusta nastupa za svoj univerzitet veoma uspješno i lijepo se navikao na puno rada i disciplne koji su ključni za uspjeh kako u školi, tako i na biciklu.vSlobodnog vremena skoro i da nema jer takav je sistem da se moraju uskladiti škola i trening, kako bi samim time bili i dobri rezultati na oba fronta.

Već je pobjedio na par lokalnih trka, a samim time i za univerzitet donio nekoliko vrijednih rexultata. Vozio je i čuvenu trku u Texasu "Hotter then Hell 100" (Paklenije od Pakla 100 milja) koja se vozi na temperaturi zraka od 40 stupnjeva celzijusa. Teško mu je bilo da se navikne na velike vrućine u Texasu, ali i to je prebrodio i veoma je zadovoljan uslovima sa obzirom da je od Univerziteta i trenera dobio vrhunski bicikl i opremu što je rijetkost jer u Americi je običaj da to svi vozači sami za sebe nabavljaju.
 

 


Već trenira vrijedno za prve trke u februaru i ekipa se nada se medalji na državnom prvenstvu u Južnoj Karolini i prvom mjestu u svojoj Konferenciji.

Trenutno je na raspustu i praznike provodi u rodnoj Banjaluci sa familijom i trenira vrijedno sa starijim bratom Dušanom koji je također uspješan član "BK Metalac" i osvajač nekoliko međunarodnih UCI postolja u ovoj godini.

Tekst i foto: Radiša Čubrić 

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.