Bosna i Hercegovina

BL Bike: Banjalučani mogu biciklom na posao

Od danas, 13. aprila, Banjalučani će moći da koriste "BL Bike", odnosno sistem automatskog iznajmljivanja bicikala.

"Bicikle ćemo staviti u funkciji kako bi svi oni kojima je to neophodno mogli da ga koriste umjesto putničkog automobila ili pješačenja", kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.
 


Kako su istakli, krajem marta, Evropska federacija biciklista (ECF) je pozvala sve gradove da se javni bicikli stave u funkciju, navodeći da je upotrebom bicikla za odlazak na posao manja mogućnost kontakta nego pješačenjem, da vožnja smanjuje stres i poboljšava mentalno zdravlje, te da pozitivno utiče na održavanje imunog sistema.

"Apelujemo na korisnike da koriste propisane mjere zaštite, a radnici odjeljenja će vršiti redovnu dezinfekciju bicikala, terminala i opreme", poručili su iz resornog odjeljenja.

Trenutno je na području grada pet lokacija sa ukupno 36 bicikala, koje su opremljene odgovarajućim terminalom i sistemom za izajmljivanje i parkiranje bicikla, s planom proširenja ovog sistema na još jedan terminal.

Lokacije se nalaze u centru grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla", u Parku „Mladen Stojanović" i u Obilićevu na raskrsnici Cara Lazara i Istočnog tranzita.

Press: Danijel Glišić 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.