Bosna i Hercegovina

Beograd Banjaluka: Prijedor domaćin starta posljednje etape?

Određivanje rute 15. trke "Beograd - Banjaluka" ušlo je u završnu fazu, a da bi bila potpuno poznata ostaje da se vidi tko će biti domaćin starta posljednje, četvrte etape.

Biciklisti iz tridesetak zemalja svijeta već tradicionalno će krenuti iz Beograda, a cilj prve etape biti će u Šapcu. Zatim će u drugoj voziti od Obrenovca do Bijeljine. Najveći grad Semberije drugu godinu zaredom biti će "dupli" domaćin, jer će biti domaćin i starta treće etape koja završava u Vlasenici. U narednih nekoliko dana biti će poznat i domaćin starta četvrte etape koja završava spektakularnim krugovima u Banjaluci. S tim u vezi, direktor trke Vladimir Kuvalja boravio je u Prijedoru, gdje je sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem razgovarao da ovaj grad na zapadu Srpske po prvi put ugosti karavan.
 


"Imali smo vrlo dobar i otvoren sastanak. Predočili smo ljudima koji vode grad šta je ova trka do sada uradila i koliko benefita donosi, što su oni pažljivo saslušali i u načelu se složili da bi bilo lijepo da se uključe u organizaciju. Lično se nadam takvom raspletu, jer nam je cilj da uključimo što više gradova iz svih krajeva Srpske. Prije tri godine smo se "spustili" južno od Bijeljine i od tada je Vlasenica naš partner, a sada se nadam da ćemo krenuti i zapadnije od Banjaluke. Srećan sam što je trka postala prepoznatljiva među običnim ljudima, kao i gradovima. Zato uostalom naša priča iz godine u godinu raste", rekao je Kuvalja.
 


Dolaskom nekih od najboljih ekipa iz Europe i svijeta poput italijanskog Bardijanija značajno je podiglo interesovanje medija koje je iz godine u godinu veće. Tako je već najavljen dolazak novinarskih ekipa iz Italije i Španije u kojima je biciklizam jedan od najpopularnijih i najpraćenijih sportova. Novinske kuće iz Republike Srpske i Srbije izvještavaju sa trke od prvog do posljednjeg kilometra, a tako će biti i ove godine. Da podsjetimo, trka počinje 22. aprila/travnja prvom etapom, a četvrta je na programu 25. aprila/travnja 2021. godine.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.