Hrvatska

Bregdown FLOWDAY - adrenalinsko iskustvo u Zelini

SVETI IVAN ZELINA – Ove nedjelje,  15. rujna 2019. godine  je na Zelinskoj gori – Kladeščici održan drugi enduro/trail FLOWDAY na Bregdown stazi. U krugovima brdskog biciklizma ova je staza već nadaleko poznata i prepoznata kao mjesto dobre zabave, a ekipa iz Zeline svake godine stazu nadopunjuje novim elementima i dijelovima.

Deset godina rada na stazi je rezultiralo prošlogodišnjim prvim danom slobodnih vožnji, a ove godine oduševljenje nije bilo ništa manje.
 


Bregdown ekipa i njihov „bajadera“ kombi prepoznatljivi su gdje god da se pojave. Njihova pozitivna i dobra samostalna priča desetogodišnjeg truda i ulaganja je ove godine privukla preko ukupno 300 posjetitelja koji su mogli uživati u vožnji, ali i EXPO zoni na mjestu okupljanja. Okupili su se biciklisti od 10 do 60 godina, sa istim žarom za brdskom vožnjom. Ove godine je  po prvi puta nekoliko sudionika stazu vozilo na e-bikeovima, sa potpomognutim elektro pogonom, a posebno se isticao domaći Greyp 6.3 iz tvornice Mate Rimca.
 

 


Staza je blagog nagiba sa nekoliko ozbiljnijih dropova, a tempo je lako prilagoditi vlastitim sposobnostima. Osim guste šume, nema većih i ozbiljnijih opasnosti uz stazu. Ove godine staza je nadopunjena drvenom startnom rampom ukupne duljine preko 35m, zemljanim bentovima i bezbrojem manjih i većih skakaonica. Sve po mjeri opuštene zabave i dobrog druženja! Ova staza je svakako za preporučiti, te je jedna od bolje uređenih u okolici Zagreba.
 

 


Ovaj mali grad na samo 30 minuta od Zagreba može ponuditi vrhunsku biciklističku ponudu koje se ne bi posramili ni puno veći i turistički opremljeniji gradovi. Grad je odlična lokacija za cestovni biciklizam, a Bregdown i Kladeščica nude gotovo savršeno MTB iskustvo. Iskoristite toplu jesen i posjetite ih čim prije!
 


Photo: Gradečki media j.d.o.o.
Text: Klub SIC

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.