Hrvatska

4 Islands: Jedinstvena utrka u svijetu MTB-a

Za većinu biciklista odlazak na etapnu brdsko-biciklističku utrku više je od samog utrkivanja ili pozicije koju ostvaruju.

Biciklisti su u potrazi za zapanjujućim prirodnim pejzažima, atmosferi, lokacijama, ljudima, sreći koju dijele, adrenalinu koji ih spaja te uspjehu na kojeg su ponosni. To su motivi odlaska na takvu utrku.
 


Uzevši u obzir sve detalje o utrci možemo reći da Mitas 4 Islands ima sve potrebno kako bi bila sjajna MTB etapna utrka, a kao što i sam naslov kaže - jedinstvena je, a s tim pridjevom ne može ih se mnogo pohvaliti. Ako se nađete na našoj utrci, evo što vas čeka.
 


Tijekom petodnevnog natjecanja na Mitas 4 Islands utrci naći će te se u situaciji da svaki dan vozite drugi otok i tako 4 dana zaredom. Uz to, pripremite se na putovanje brodom između svake etape (otoka), a pri tome upijajte zrake sunca, odmarajte se i promatrajte more i strme obližnje otoke. Ono što utrku čini drugačijom su i dva starta s trajekta, onaj na otoku Rabu te na Cresu, čije početke označi gromoglasna brodska sirena.

500-600 bajkera iz 30-ak zemalja svijeta, strmi usponi i brze nizbrdice te suhozidi koji spajaju stoljećima stara otočna mjesta i vode do najljepših Jadranskih plaža samo su dio naše "jedinstvene" priče.
 

 


4 Islands je utrka pod UCI licencom S1 kategorije, stoga je sigurno da će joj prisustvovati jedni od najbržih biciklista današnjice.

Osim prologa duljine 20km koji se vozi nulti dan, tijekom utrke na sva 4 otoka natjecatelji će odvoziti i 270km te “odraditi” 5750m ukupne visinske razlike.

Dostupna su dvije opcije smještaja: u hotelima s 3 i 4 zvijezdice u kojima će se natjecatelji moći odmoriti te uživati u slobodnom vremenu između utrka. Cijena smještaja za 6 noćenja je 449 eura po osobi.

Naravno, i u kategoriji smještaja pokušavo ponuditi nešto jedinstveno - smještaj na brodu koji će se pobrinuti da vas odveze s otoka na otok, ostavi na startu i pričeka na cilju utrke. Cijena takvog iskustva kreće se od 600, pa sve do 1100 eura po osobi.

 

 

 

BRZE ČINJENICE

DATUMI 2020. IZDANJE 21.4-2020 - 25.4.2020.

KATEGORIJE:

Muškarci (18 – 39 godina)

Žene (od 18 years)

Masteri (40 – 49 godina)

Stariji Masteri (iznad 50 godina)

Mix (žena + muškarac, iznad 18 godina) UCI kategorije:

UCI ELITE Muškarci – muškarci, stariji od 18 godina s važečom UCI licencom UCI ELITE Žene – žene, starije od 18 godina s važečom UCI licencom

ETAPE:

 1. Prologue: 13 km / 300 vm
 2. Etapa 1: 72km / 1750 vm
 3. Etapa 2: 65km / 1120 vm
 4. Etapa 3: 73km / 1650 vm
 5. Etapa 4: 40km / 900 vm

FULL SERVICE UTRKA

 • Profesionalni tim doktora na cilju svake etape
 • Profesionalan tim doktora na stazama
 • Obrok nakon svake utrke
 • Servisne točke na utrci
 • Pranje bicikla svakog dana
 • Prijevoz osobne prtljage
 • Piće dobrodošlice
 • Etapni briefing prije svake etape
 • Služeni dokument utrke
 • Dodjela nagrada nakon svake etape
 • Zabava za sudionike

CIJENE:

Redovna cijena: 400 € Cijena u posljednji čas: 450 € *cijena je po vozaču

Sve informacije na: www.4islands.hr

SVJEDOČANSTVA NATJECATELJA:

Esther Suess - pro mtb rider

It was really great days in Croatia, it was well organized, the people friendly, the food on the boat SUPER GOOD, the ship PERFECT accommodation and a great experience, the trails full of excitement biking, the landscape INCREDIBLE BEAUTIFUL and varied

Shannon Boffeli - pro mtb rider

Without a doubt, Croatia offers up some of the very best riding I’ve seen in all of Europe. And I don’t mean groomed flow trails. I’m talking about narrow, rough, rowdy singletrack that never lets up from the start of stage one to the final beach on Lošinj.

James Hinsby - competitor (UK)

The format of this race is brilliant. Each island has its own charm and character. It's tough though, early season, steep climbs, technical downhills but stunning all the way. Great to get some early sunshine and it's well we'll run too. CU next year.
 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.