Slovenija

Primož Roglič: Bit će ovo težak Giro od prvog dana

Primož Roglič će startati na Giro d'Italia kao jedan od glavnih favorita koji će pobijediti u utrci jer je Slovenac imao uspješan početak sezone i nada se da će dobar posao nastaviti u Italiji.

Jumbo-Visma vozač osvojio je sve tri utrke na kojim je nastupio u 2019. - UAE Tour, Tirreno-Adriatico i Tour de Romandie.

"Ovo je drugačije od 2016. kada sam prvi put nastupio na Giro, ali za mene je ovo u redu i ne nalazim utrku tako teškom jer na kraju to su teški dani s pritiskom za svakoga tko želi biti najbolji", kazao je Roglič.

"Naravno, kada počnete voziti ujedno počnete i razmišljati o najvećoj stvari koju možete napraviti, kao što je nošenje ružičastog ili žutog dresa, ali na kraju je sasvim drukčije od onoga kako ste zamišljali".
 


"U 2016. vidio sam sve prepreke i nevolje s kojima se suočavam. Razmišljao sam o svemu tome i o svim stvarima koje se mogu dogoditi, svi smo se sada jako trudili da dođemo do ove točke i zaista smo ponosni što smo na ovom mjestu u ovom trenutku".

"Ovo je dobar start Gira i biti će dobar izazov s prvih šest ravnih kilometara na stazi koja se završava sa vrlo teškim usponom do finiša", rekao je Roglič.

"Sigurno sam već rekao i govorio u drugim utrkama da imamo jaku ekipu i znamo da ćemo morati raditi na utrci jer će upravo u nas ostale ekipe gledati. To smo već vidjeli na posljednjim utrkama".

Pobjednik će se odlučiti na kraju utrke posljednjeg dana u Veroni, u kronometru. Naravno, mnoge važne stvari će se dogoditi već od prvog dana, a onda je i svaki dan podjednako važan za ukupnu pobjedu. Morat ćemo ostati usredotočeni", nastavio je.

"Rekao bih da to nije na meni da sudim jer svi počinjemo od nule, bit će to velika borba, pogotovo za Nibalija koji je dva puta pobjedio. Ovo je težak Giro, počevši od prvog dana, i zasigurno, on je momak snajboljim iskustvom".
 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.