Slovenija

Roglič sprintom do pobjede na Tre Valli Varesine

Tri dana nakon što je pobijedio na utrci "Giro dell’Emilia", Primož Roglič sprintom do cilja osigurao je pobjedu na utrci Tre Valli Varesine.

Roglič je snažno krenuo u zadnjih 500m do cilja i taj tempo nitko nije mogao ispratiti, što je dovelo do značajnog jaza između njega i glavne grupe.
 


Utrka je dapače mogla sasvim drugačije završiti budući da je jedan od motora u pratnji utrke zavarao vodeću grupu sa Alejandrom Valverdeom, tako što ih je na jednoj od raskrsnica pogrešno skrenuo.

 


"Na kraju sam imao sreće da je vodeća skupina krivo skrenula", rekao je Roglič na kraju etape. "Inače ne bih uspio pobijediti. Bila je to teška utrka i teško finale. Moram ponovno pohvaliti cijeli tim. Cijeli dan smo kontrolirali utrku i preuzeli inicijativu u finalu".

"Kad se Sanchez otkrio, napao sam i dao sve što sam imao. Srećom, to je bilo dovoljno za pobjedu. Ovo je sjajna sezona za mene i ekipu i nadamo se da ćemo ovu formu imati i na utrci Giro di Lombardia".

 

 


KOMPLETNI REZULTATI

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.