Srbija

Velike vijesti iz Metalca

Ovog vikenda na Europskom Prvenstvu u Holandiji Alkmaar nastupila su tri takmicara Metalca i to u drumskoj disciplini.

Prvi na drum izlašao je Junior David Luković, a zatim najveća nada za veliki uspijeh Dušan Rajović i Đorđe Đurić. Od ekipe još uvijek očekujemo dobre vijesti iz Holandije i držimo im palčeve gdje će ponosno predstavljati svoj klub, grad Kraljevo i Srbiju.
 

 


Svakako lijepe vesti su i da perjanice ovog kluba Jelena Erić i Dušan Rajović prelaze u nove ekipe i prave korak napred ka svjetskom vrhu. Naime, Jelena Erić će od iduće godine nositi dres World Tour ekipe Movistar, dok će Dušan Rajović nositi dres Pro Continental ekipe Delko Marseille iz Francuske.

"Svoju vernost i odanost matičnom klubu rado se odazivajući i nastupajuči na državnom prvenstvu i manjim lokalnim trkama. Hvala im što ne zaboravljaju klub koji je uvek bio uz njih kad je bilo najpotrebnije", izjavio je Radiša Čubrić.
 


Na drugoj strani Ekipa Metalac se sprema za Turneju dužu od mjesec dana u Aziji na nekoliko UCI trka i velikih takmičenja u okviru Azija Toura. Nastupiti će na trkama poput "Tour of Xingtai", "Tour of Poyang Lake" itd.

Ekipa po običaju na ovakva takmičenja ide sa pojačanjima iz Borca (Čačak) Danilović i Stefanović, ali iz Slovenije svakako najveće pojačanje biti će bivši Svjetski Prvak i pobjednik mnogih velikih trka kao uspjesni učesnik "Tour de France" Janez Brajković.

Ekipa odlazi na Turneju krajem avgusta, a vraca se krajem septembra i voziti će širom Kine od Severa do Jugoistoka gdje će preći preko 5.000 km na trkama.

Tekst i Foto: Radiša Čubrić
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.