Srbija

Metalac nastavlja sa uspješnom turnejom u Kini

Pored SP u Košarci u Kini se održavaju mnoge važne sportske manifestacije i u Biciklizmu. Upravo je završena UCI trka "Tour of Xingtai", koja se održavala od 02.-05.09.2019, a na kojoj je Metalac iz Kraljeva uspješno završio na 7. mjestu ekipno, te na 19. pojedinačno.

Ekipa je izvrsno vozila u konkurenciji od 150 takmičara iz 23 zemlje i 24 ekipe sa 5 kontinenata.
 


Uprkos lošoj sreći na samom startu Turneje gdje se lider ekipe Brajković i bivši Svjetski prvak povrijedio i slomio kljucnu kost, ekipa je nastavila motivisano i uspješno da vozi trku koja je pred njima.

Inače trke u Kini su organizovane na najvećem mogućem nivou i pred ogromnim brojem gledalaca. Jedini problemi su ogromni transferi i upravo u ovom trenutku se ekipa Metalca seli na Jug Kine, što je put dug skoro 3.000km. Tu ih poslije nedelju dana odmora očekuje trka "Oko Poyang Jezera".
 


Ekipa će nastupati u sastavu: Dušan Kalaba, Đorđe Đurić, Marko Danilović, Stefan Stefanović, Tim Roskar, Šon Burger pod vodstom Radiše Čubrića, Lazara Dimitrijevića i Zorana Pavlovića.

Tekst i Foto: Radiša Čubrić 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.