Srbija

Metalac zlatni u 9. etapi trke "Oko Poyang Jezera"

Na 11-dnevnoj trci "Oko Poyang Jezera" na 9. etapi u mjestu Jingan (Yichun) Marko Danilović je zauzeo 3. mjesto i tako poslije Dušana Kalabe koji je u 7. etapi takođe zauzeo 3. mjesto ponovio veliki rezultat i donio na prednosti da u 9. etapi ekipa Metalca pobjedi u ekipnom poretku.

Uz odličnu vožnju ostalih (Kalaba, Đurić, Roskar, Stefanović , Burger) ekipa je pobjedom u 9. etapi napravila veliki uspjeh u konkurenciji 130 biciklista, odnosno 22 ekipe iz 24 zemlje i 5 kontinenata.
 


Ekipa je trenutno na 6. mjestu u generalnom plasmanu od 22 ekipe i današnja pobjeda svakako će podići moral da završimo u prvih 5 ekipa što bi bio veliki uspjeh sa obzirom da je Metalac jedina Elite strana ekipa bez profesionalaca. Trka je organizovana nevjerovatno dobro sa velikim bezbednošću , odličnim stazama za biciklizam, luksuznim hotelima i velikim fondom nagrada od 200.000$.

U subotu se trka završava i to je turneja duga 35 dana koja je bila sa usponima i padovima za Metalac, ali ekipa je svo vrijeme držala dobru motivaciju i zavidan nivo borbenosti i dobre vožnje.
 


"Marko Danilović je današnjim 3. mjestom zaslužno pokazao i da je tokom ovih 10 dana jedan od najborbenijih vozača na trci, a naravno čestitke svima ostalima Dušanu Kalabi , Stefan Stefanović , Đorđe Đurić, Tim Roskar , Šon Burger", izjavio je Radiša Čubrić.

U vodstvu ekipe su Radiša Čubrić, Lazar Dimitrijević i Pavlović Zoran.

Takođe treba reći da je na dan 25.09. cijela ekipa posvetila etapu svom tragično nastradalom drugu Dejanu Mariću koji je nesretno stradao prije tri godine na jednodnevnoj trci u gradu Vujhanu.

Tekst i Foto: CCN Metalac
 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.