Srbija

Pobjeda mladog Đurića i još jedan uspjeh Kraljevačkog Metalca

Proteklog vikenda u Kini se održala trka "Tour de Luquan" koja se nalazi u UCI kalendaru Azijskog Toura, a koja je obilježena još jednim velikim uspjehom tima Metalac iz Kraljeva, Srbija.

Na međunarodnoj biciklističkoj trci " Tour de Luquan ",  koja se održavala u istoimeniom gradiću Luquan, predgrađu više milionskog Shijiuzhanga, zasjao je mladi biciklista Metalca iz Kraljeva, Đorđe Đurić.
 


Đurić je pobjedio na kružnoj trci koja se vozila u dužini od 100km ispred Enhtaviana iz Mongolije i klubskog kolege Stefana  Stefanovića.

Uspjeh je još veći kad uzmemo u obzir činjenicu da je ostvaren u konkurenciji od 100 biciklista iz 10 zemalja među kojima je bilo i iskusnih profesionalaca iz Rusije, Ukrajine, Latvije i Japana.
 


"Ekipa je vozila odlično, taktički i uspela da osvoji oba postolja, dok je poredak ostalih takmičara bi: Dušan Kalaba na 6. mestu, Marko Danilović na 11. mestu i  Vladimir Vulicevic na 19. mestu. No, svi ovi vozači su doprineli da ekipa Metalca pobedi i u ekipnom poretku", izjavio je Radiša Čubrić.

Ekipa Metalca nastavlja svoju turneju od 3 sedmice, a iduća trka počinje već od iduće nedelje na jugozapadnom dijelu Kine, što za njih znači ponovnu selidbu od nekih 3.000km. Sljedeća trka na kojoj će ekipa nastupiti je "Tour de Panzhihua", koja se vozi do 24.11. i nakon koje ova ekipa završava još jednu uspješnu turneju u Kini, a ujedno i svoju 2019. sezonu.

Tekst i Foto: CCN Metalac 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.