Srbija

Promocija "Trke Kroz Srbiju" u Novom Sadu

U Novom Sadu je održana prva zvanična konferencija za medije povodom jubilarne, 60. međunarodne biciklističke "Trke Kroz Srbiju". Najznačajnija i najprestižnija biciklistička trka u ovom dijelu Europe, "Trka Kroz Srbiju", ove godine će se voziti od 31. augusta/kolovoza do 3. septembra/rujna.

"Velika nam je čast da najavimo da će trka startovati, drugu godinu za redom iz Republike Srpske, to jest iz Istočnog Sarajeva, i voziti će se sve do Novog Sada gdje ćemo 3. septembra dobiti i pobjednika jubilarnog, 60. Izdanja" istakao je Kuvalja.
 


Gradovi domaćini ovogodišnje Trke Kroz Srbiju biti će: Istočno Sarajevo, Zlatibor, Mionica, Požarevac, Beograd i Novi Sad. Trka će sadržavati četiri etape.

Domaćin konferencije bio je Ognjen Cvijetićanin, član gradskog veća Novog Sada za sport i omladinu.

Novi Sad će biti domaćin na Trci Kroz Srbiju poslije punih 10 godina. Sa druge strane, grad Istočno Sarajevo će drugu godnu za redom dočekati bicikliste iz cijelog svijeta. Start ovogodišnje trke ponovo će biti u Istočnom Sarajevu, što samo potvrđuje odličnu saradnju Biciklističkih saveza Srbije i Republike Srpske i povezivanje našeg naroda sa obje strane Drine. Prisutnima se ispred grada Istočnog Sarajeva obratio zamjenik gradonačelnika, Danko Vučetić.

"Čast nam je što ćemo drugu godinu za redom dočekati bicikliste iz cijelog svijeta na startu Trke Kroz Srbiju, u Istočnom Sarajevu'' rekao je Vučetić.
 


Prisutne je pozdravio i predsjednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović.

"Velika čast nam je što je sa nama i predstavnik Republike Srpske u Srbiji, gospodin Mlađen Cicović. Sa ponosom ističemo i da će se odmah po okončanju Trke Kroz Srbiju, voziti i 14. izdanje međunarodne trke Beograd Banjaluka. Naše dve najpoznatije i najpriznatije trke su ove godine faktički objedinjene u jednu veliku trku, koja će se voziti drumovima Srbije i Republike Srpske" rekao je Banović.

Veliki broj medija iz Srbije i regiona okupio se u gradskoj kući u Novom Sadu, gdje se prisutnima obratio i Mlađen Cicović, predstavnik Republike Srpske u Srbiji, koji se nadovezao na Banovićeve riječi.

"Ponosni smo na sjajnu saradnju Biciklističkih saveza Srbije i Republike Srpske", izjavio je gospodin Mlađen Cicović.

Mionica je postala prepoznatljiva po biciklizmu. Prelijepa varoš, prepuna divnih prirodnih ljepota i sjajnog turističkog potencijala i kapaciteta. Mionica postaje jedan od stubova Trke Kroz Srbiju, grad sporta, grad biciklizma, koji je i u prethodne dvije godine na sjajan način dočekivala karavan sa više od 150 sportista iz čitavog svijeta.

Konferenciji je prisustvovao i  predsjednik opštine Mionica, Boban Janković

"Mionica je prepoznala veliki trud čelnih ljudi našeg biciklizma, zajedno smo radili na organizaciji i promociji Mionice i naših sportskih i turističkih potencijala i rezultati su očigledni. Vidjeli smo priliku da kroz Trku Kroz Srbiju prikažemo biciklistima iz cijelog svijeta svoje prirodne ljepote i turističke potencijale, po ugledu na Tour de France. Stoga je u nedelju u Mionici vožena još jedna rekreativna biciklistička trka, koja je okupila ljubitelje biciklizma iz Srbije, ali i regiona. Turisti i gosti koji vole biciklizam dolaze u Mionicu i to je upravo posljedica sjajne saradnje i promocije koju smo imali na Trci Kroz Srbiju".

Opština Mionica je potvrdila da itetkako ima šta da ponudi našim gostima, biciklistima iz više od 30 svjetskih zemalja. Iz godine u godinu, Mionica ističe kandidaturu i za najboljeg domaćina etape na trci.

Pokrajinski sekretarijat Vojvodine za omladinu i sport ove godine je itekako podržao Trku Kroz Srbiju. Prisutnima se obratila i naša nekadašnja olimpijka, osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, Aranka Binder, zamjenica pokrajinskog sekretara za omladinu i sport, gospodina Vladimira Bateza.
 


"Pokrajinski sekretarijat za sport podržava ovako značajne sportske manifestacije. Oduševljeni smo činjenicom da će trka startovati iz Republike Srpske, iz Istočnog Sarajeva. Veliki broj naših sportista, osvajača medalja na najvećim svjetskim i europskim takmičenjima, naših reprezentativaca u raznim sportovima, rodom su i ponikli su u Republici Srpskoj, a Trka Kroz Srbiju je još jedan, sjajan primjer odlične saradnje i povezivanja", istakla je Aranka Binder.

Iz godine u godinu organizatori su podizali kvalitet same trke, prethodna je proglašena jednom od najbolje organizovanih trka ikada, a za ovu godinu, najavili su još veći spektakl.

Prvoj zvaničnoj konferenciji za medije u Novom Sadu, prisustvovali su i predstavnici čak pet medijskih kuća iz Republike Srpske, a među prisutnima su bili i najmlađi biciklisti iz novosadskih klubova.

"Podrška medija je veoma značajna za jednu ovako bitnu sportsku manifestaciju koja povezuje i spaja. Želim da se zahvalim medijima na ogromnoj podršci koju nam pružaju i koji se trude da na pravi način predstave ovo što radimo, da predstave ovaj jedinstveni brend kakav je Trka Kroz Srbiju, širom svijeta", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

"Hvala vam, svima. Organizatorima i domaćinima etapa želim najuspešniju trku do sada, svima u karavanu pre svega mnogo zdravlja, biciklistima i mnogo sreće, i neka najbolji pobedi 3. septembra na cilju u Novom Sadu", rekao je za kraj konferencije Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.