Svijet

Pogačar i Đurasek nastupaju na Tour of California

UAE Team Emirates odlazi u SAD na World Tour etapnu utrku, a zanimljiv je podatak da tim predvodi upravo Slovenac Tadej Pogačar.

UAE Team Emirates će se pridružiti ostalim timovima na startu World Tour utrke "Tour of California" koja će se održati od 12.-18. svibnja, a odlaze na utrku s mladim i spremnim timom.
 


Sportski direktori Neil Stephens (Aus) i Bruno Vicino (Ita) će povesti sljedećih sedam biciklista:

- Kristijan Đurasek (HRV)
- Roberto Ferrari (Ita)
- Vegard Stake Laengen (Nor)
- Cristian Munoz (Col)
- Rui Oliveira (Por)
- Jasper Philipsen (Bel)
- Tadej Pogačar (SLO)

Četiri vozača (Munoz, Rui Oliveira, Philipsen i Pogačar) su mlađi od 23 godine, ali se mogu osloniti na iskustvo Ferrarija, Đuraseka i Laengena.

Tadej Pogačar, u svojoj prvoj godini u World Tour timu, već je pokazao svoj ogroman talent: "Pokušat ću se boriti za dobar rezultat u Ukupnom plasmanu, a nadam se da ću još uvijek moći računati na dobru formu koja me držala u svim utrkama prvog dijela sezone. Za mene je ovo bio sjajan početak godine, puno sam naučio i istodobno izvukao neke važne rezultate. Imam veliki entuzijazam i radujem se utrkama u SAD-u, gdje sam se natjecao samo u Richmondu 2015. godine, kada sam bio na Juniorskom Svjetskom Prvenstvu".

Od sedam stupnjeva na rasporedu, čak pet njih će ponuditi sprinterima priliku za pobjedu, dok će preostale dvije etape (etapa dva i šest) predstaviti selektivne rute koje će oblikovati Ukupni plasman.
 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.