Svijet

Veličanstvena pobjeda Pogačara na "Tour of California"

20-godišnji Tadej Pogačar zadržao je ukupno vodstvo i žuti dres u posljednjoj etapi utrke Tour of California. Osim toga, nosio je i bijeli dres mladog vozača. Odličan uspjeh Pogačara nadopunio je Slovenac Simon Špilak sa šestim mjestom.

Pogačar je završio na 20. mjestu u posljednjoj etapi, dugoj 126 kilometara. Očekivana pobjeda na etapi odlučena je sprintom glavne grupe, gdje je pobjeda ponovno izmakla Slovačkoj zvijezdi Peteru Saganu (Bora-hansgrohe), koji je osvojio drugo mjesto. Nizozemac Cees Bol (Team Sunweb) bio je prvi, dok je treće mjesto pripalo Pogačarevom timskom kolegi Belgijancu Jasperu Philipsenu.
 


Pogačar je otišao na utrku sa željom za pobjedom, koju je i ostvario uz pomoć tima i postigao zasigurno do sada najveći uspjeh u svojoj karijeri. Pobjeda na seriji Svjetskih utrka podiže ga na još jedan korak više i zasigurno je da će ovaj momak imati dugu i uspješnu karijeru.

Pogačar će uskoro voziti i na Slovenskom tlu, jer će sudjelovati u utrci po Sloveniji (Tour of Slovenia), gdje također ne skriva velike ambicije i želje za zelenom majicom.

 

 

 


Izvor: Prijavim.se 

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.