Svijet

Predstavljene rute Absa Cape Epic 2020.

Od ikonskih padina Nacionalnog parka "Table Mountain" do raskošog Val de Vie Estate, ruta sedamnaestog izdanja Cape Epic utrke bit će izazov za sve i nagraditi one koji su se pripremili dokazanim partnerstvom, tehničkim vještinama, kondicijom i mentalnom hrabrošću. Samo će istinski vrijedni vozači vidjeti njihova imena uklesana u Knjizi legendi.

I u 2020 godini rute Absa Cape Epic s ponosom nam donosi Land Rover, službeni partner za vozila i rute ove najprestižnije etapne MTB utrke.
 


Absa Cape Epic 2020. bit će utrka koja mjeri sve zahvaljujući neukroćenoj i netaknutoj ruti. Vožnja kroz 647 kilometara i 15.550 metara uspona bit će izazov i nagraditi one najbolje na stazama od Cape Towna do Val de Vie.
 


Od 15. do 22. ožujka 2020. godine Absa Cape Epic odvesti će 1.300 brdskih biciklista na najteži MTB izazov godine. Vozači će preći preko nekih izuzetno teških planinskih prevoja i stjenovitih singletrack uspona, kao i pjeskovitih seoskih puteva, između manikiranog voćnjaka i spustiti se niz neke nizbrdice od kojih adrenalin ide do maksimuma. Duža od rute u 2019. godini, ali s manje metara vertikalnog uspona, ruta 2020. vodi nas kroz stjenovito afričko zaleđe da pruži glavne izazove. To je više put za okretne planinske koze, nego za čiste MTB strojeve. Očekujte da će punkcije i mehanički kvarovi naći svoje mjesto u ukupnom poretku, jer bi svaki trenutak umora ili nepotrebnog rizika mogao biti strogo kažnjen. Na 647 kilometara dužine, s 15.550 metara uspona, goli brojevi skrivaju onu istinitu priču.
 


Počevši od obronaka Nacionalnog parka Table Mountain, 2020. Absa cape Epic pruža poznati uvod u događaj tijekom Prologa. Tada je vrijeme transera, vožnja sjeverno prema Ceresu prije starta 1.etape. Povratak po prvi put u jednom desetljeću kroz zapadni dio Cape-a i vožnja poznatim Eselfontein stazama. Otvaranje maratona postavlja ton za utrku, udaljenost će se popraviti u korist hrabrog tehničkog iskustva - bit će to osam dana na nebu Land Rover. Stijene, korijenje, pijesak i off-camber krivine ispuniti će staze do Val de Vie.
 


Kraljevska etapa je u ranom dijelu utrke, ali 2.etapa još je daleko od toga da tehnički zahtjevnija od ostatka rute. Istražuje zloglasno tešku dolinu Witzenberg, regiju u kojoj uspijevaju samo marljivi i hrabri muškarci i žene brdskog biciklizma. Treća etapa nastavlja sa izazovom, s danom napunjenim usponima; uključujući najteži uspon u utrci unutar posljednjih 20 kilometara dana. Druga etapa, od Tulbagha do Wellingtona, odvodi vozače u zaboravljenu dolinu, u Zuurvlakte.
 


Kada dođemo u Wellington staze postaju strme i malo glađe. Rute divljih svinja, koje vijugaju šumovitim i prekrivenim obroncima planina Groenberg i Hawequa, također pružaju mnogobrojna uzbuđenja i mnoge izazove. Peta etapa je najstrmija u utrci, sa 35 metara nadmorske visine po prijeđenom kilometru, dok je 6.etapa pretposljednja i druga najduža etapa na utrci.
 


Veliko Finale vozi vozače iz Wellingtona do Val de Vie na dopadljivo glamurozni završetak ove Svjetski premijerne brdsko biciklističke utrke. Ipak, ciljnu liniju na zadnji dan neće biti lako preći. Staza do Val de Vie u dužini od 66 teških kilometara donosi prikladni završetak Absa Cape Epic 2020 i osigurava da svaki finišer zasluži svoje mjesto u Knjizi legendi.

Prolog 
 


Nedjelja, 15. ožujka/marta
Udaljenost: 20km
Uspon: 600m
Početna lokacija: Sveučilište Cape Town
Mjesto završetka: Sveučilište Cape Town

1. etapa
 


Ponedjeljak, 16. ožujka/marta
Udaljenost: 98km
Uspon: 1.800m
Početna lokacija: Ceres
Mjesto završetka: Ceres
Ocjena: 4 zvjezdice

2. etapa 
 


Utorak, 17. ožujka/marta
Udaljenost: 94km
Uspon: 2.050m
Početna lokacija: Ceres
Mjesto završetka: Saronsberg, Tulbagh
Ocjena: 5 zvjezdica

3. etapa 
 


Srijeda, 18. ožujka/marta
Udaljenost: 88km
Uspon: 2.100m
Početna lokacija: Saronsberg, Tulbagh
Mjesto završetka: Saronsberg, Tulbagh
Ocjena: 4,5 zvjezdice

4. etapa 
 


Četvrtak, 19. ožujka/marta
Udaljenost: 101km
Uspon: 1.950m
Početna lokacija: Saronsberg, Tulbagh
Mjesto završetka: CPUT, Wellington
Ocjena: 4 zvjezdice

5. etapa 
 


Petak, 20. ožujka/marta
Udaljenost: 85km
Uspon: 2.900m
Početna lokacija: CPUT, Wellington
Mjesto završetka: CPUT, Wellington
Ocjena: 4,5 zvjezdice

6. etapa 
 


Subota, 21. ožujka/marta
Udaljenost: 95km
Uspon: 2.300m
Početna lokacija: CPUT, Wellington
Mjesto završetka: CPUT, Wellington
Ocjena: 4 zvjezdice

7. etapa 
 


Nedjelja, 22. ožujka/marta
Udaljenost: 66km
Uspon: 1.850m
Početna lokacija: CPUT, Wellington
Mjesto završetka: Val de Vie
Ocjena: 3,5 zvjezdice

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.